DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


dirkfiets22

Ik ben Dirk van Rens, bouwjaar 1974, van beroep verpleegkundige. Momenteel ben ik werkzaam als Casemanager op een Oncologie-afdeling. Naast mijn werk en mijn gezin fiets ik graag. Tot 2014 beheerde ik een aantal startpagina.nl-dochters over fietsen. Daarnaast heb ik een site opgezet voor de (beginnende) vakantiefietser (www.fietsvakantiepagina.nl), met per land veel informatie over fietsroutes, overnachtingsmogelijkheden, het verkeer, het weer, fietstips, en nog veel meer. 


Als beheerder van www.fietsvakantiepagina.nl en verschilllende fietsgerelateerde startpagina-dochters ben ik vele jaren actief geweest in het verzamelen en aanbieden van relevante informatie en links over fietsvakanties en fietsroutes aan alle soorten internetgebruikers. Het beheer van deze websites resulteerde in vele leuke contacten, maar ook in heel veel emails, die vervolgens weer beantwoord moesten worden.


In het fietsseizoen kreeg ik per dag tot wel 15 emails met vragen als 'welke fietsroute kan ik gebruiken als ik naar Avignon wil fietsen' en 'hoe fiets ik van Basel naar Parijs?' In eerste instantie heb ik geprobeerd om de antwoorden op dit soort vragen binnen enkele dagen te geven. Omdat dit veel tijd kostte, kwam ik op het idee om een fietsrouteplanner te maken met fietsroutes binnen Europa. Dat heeft, met de technische kennis van Demis en Smart Boys, geresulteerd in deze site.

 

Hoewel het plan en de vulling van de database allemaal door mijzelf is gedaan, spreek ik toch heel bewust over de makers van deze site. Ik kon alleen al mijn vrije tijd in dit project stoppen omdat mijn vrouw Linda me hierin steunde, en een aantal andere taken thuis voor haar rekening nam.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...