DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


adv444aAls u langere afstanden fietst is goede fietskleding van groot belang. Een optimale outfit bestaat o.a. uit de volgende onderdelen: een fietsshirt, fietsjack, fietshandschoenen, fietsbroek, fietssokken, fietsschoenen en regenkleding. Een behoorlijke lijst, maar essentieel om een comfortabele fietstocht tegemoet te gaan. Een groot assortiment aan fietskleding kun je bijvoorbeeld online vinden op www.zalando.nl.

WWA

Goede fietskleding moet op zijn minst de WWA eigenschappen hebben. Dat wil zeggen: winddicht, waterdicht en ademend. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat bij koud weer de lichaamswarmte vastgehouden wordt en dat neerslag afgestoten wordt. Bij warmere temperaturen zorgen deze eigenschappen er juist voor dat transpiratievocht snel afgevoerd wordt, zodat het lichaam droog blijft.

Fietsbroek

Andere belangrijke aspecten aan fietskleding zijn de naden en de zeem in de fietsbroek. In kwalitatief goede fietskleding zijn naden platgestikt waardoor ze niet irriteren. Deze kleding is ook voorzien van voldoende elasticiteit, dit zorgt ervoor dat de pijpen en mouwen niet oprollen en dat je als fietser genoeg bewegingsruimte hebt. Een goede zeem in de broek voorkomt schuurplekken en zorgt voor goede ondersteuning. De pasvorm van de fietsbroek speelt hier tevens een grote rol in, vandaar het onderscheid tussen dames- en herencollecties.

Handschoenen

adv444bEen goede fietsuitrusting is aangepast aan het jaargetijde. Fietshandschoenen bijvoorbeeld zijn er in twee versies. Voor in de zomer de 'vingerloze' versie en voor in de winter de warmere variant mét vingers. Behalve voor warmte zorgen fietshandschoenen voor meer grip op het stuur en bescherming tijdens valpartijen.

Schoenen

Andere onderdelen zijn altijd van belang ongeacht het weertype, zoals bijvoorbeeld fietssokken en -schoenen. Fietssokken zorgen ervoor dat transpiratievocht opgenomen en afgevoerd wordt. Goede fietsschoenen zijn voor veel fietsers onmisbaar. Zorg er bij aanschaf voor dat u deze een maat te groot koopt, voeten zwellen namelijk behoorlijk op tijdens het fietsen. Er zijn schoenen die men vast kan klikken om meer grip te hebben op de pedalen, het is echter niet verstandig deze te dragen in een gebied waar vaak afgestapt moet worden. In dat geval zijn fiets-loop-schoenen een uitkomst. Om de fietsschoenen vast te kunnen klikken moeten de schoenplaatjes afgestemd zijn op de fietspedalen.

Kortom: ga goed voorbereid op pad want een goede fietsuitrusting zorgt voor comfort, bescherming en dus voor een beter uithoudingsvermogen!  

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...