DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Een fietsvakantie vergt een goede voorbereiding. Je stapt niet op de fiets en vertrekt gewoon, hoogst waarschijnlijk kom je dan niet erg ver. Maar met een goede voorbereiding maak je elke fietsvakantie tot een onvergetelijk succes maken. Het belangrijkste onderdeel van de fietsvakantie is natuurlijk de fiets. Plan voordat je weggaat een bezoekje aan je lokale fietsenmaker in, want net als auto's moeten fietsen ook onderhouden worden. De kundige fietsenmaker loopt de fiets op alle punten na en zorgt ervoor dat de fiets er weer tiptop voorstaat en dat u er vertrouwd mee de weg op kunt. 

  

Navigeren 

Als je in onontdekte gebieden op plaats van bestemming wilt arriveren komt er een stukje navigatie om de hoek kijken. Jarenlang ging dit met een kaart die gemonteerd was op een kaartenhouder op het stuur. Dit zijn tamelijk onhandige dingen, maar soms ook gevaarlijk omdat ze een hoop aandacht van de fietser wegnemen. Het is immers niet mogelijk om op een oogopslag te zien waar je je op de kaart bevindt. En om de exacte locatie te bepalen moest er gestopt worden. Deze tijden zijn voorbij met de nieuwste trend op het gebied van navigatie, de fietsnavigator. Dit handige apparaatje bevat alle fietspaden van een bepaald land en navigeert je feilloos van A naar B. De fietser kan nu rustig de omgeving en prachtige natuur bekijken. Op campz.nl vindt u fietsnavigatiesystemen.  

  

Kleding 

De kleding voor een fietsvakantie moet tweezijdig functioneel zijn, het moet goed zitten en het moet de fietser beschermen mocht hij of zij onverhoopt ten val komen. Bij een onfortuinlijke val kan een helm veel schade voorkomen. Statistieken wijzen uit dat vallende fietsers zonder helm veel vaker ernstig hoofdletsel oplopen. Wat kleding betreft wordt outdoor kleding als prettig ervaren. Deze kleding is functioneel en heeft een hoog draagcomfort. Ook is deze kleding sterker uitgevoerd.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...