DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Nederland krijgt steeds meer mountainbike liefhebbers. En eens in de zoveel tijd treffen ze zich in clubsverband om heerlijk over de modderige tracks die ons land kent te crossen. Vaak komt men onder de modder maar met een voldaan gevoel thuis. De echte liefhebbers verlangen echter naar meer, voor hen is ons land te vlak en biedt zodoende te weinig spanning. Zij zoeken de extra spanning buiten de Nederlandse grenzen.

 

Mountainbiken in België en Duitsland

 

Omdat onze beide buurlanden over vele bergen en heuvels beschikken zijn ze erg geschikt voor de avontuurlijk ingestelde mountainbiker. Het dichtsbijzijnde mountainbikeparadijs zijn misschien wel de Belgische Ardennen. In 2 tot 4 uur rijden (afhankelijk waar je natuurlijk woont woont) zit je in de Ardennen. In de Ardennen bevinden zich rond de 100, prima georganiseerde mountainbike routes (MTBtracks). Ze hebben verschillende moeilijksheidsgraden en daarom komen alle mountainbikers hier prima tot hun recht. De Ardennen kun je perfect per fiets verkennen.

 

Duitsland kent meerdere gebiedend die geschikt zijn voor de mountainbikeliefhebber. Het Sauerland kan ook tot de favorieten van vele internationale mountainbikers worden gerekend. Wekelijks vinden hier vele mountainbiketochten plaats op een of meerdere track die het Sauerland. Duitse welkbekende grundlichkeit geldt ook voor de mountainbiketracks: De wegbewijzering is op alle banen perfect.

 

Een ander gebied in Duitsland waar veel gemountainbiked wordt is de Eifel. De Eifel strekt van de lijn Aken/Keulen in het noorden tot aan Trier in het Zuiden. Aan de Oostzijde wordt de eifel afgegrensd door de riveren de Rijn en de Mosel. Het grootste gedeelte van de Eifel ligt in Duitsland maar een klein stuk ligt in Belgie. Daar grenst de Eifel aan de Ardennen. Mountainbikers kunnen hier hun hart ook ophalen. De Eifel kent namelijk een keur aan bergen en heuvels waarvan er vele meer dan 600 meter hoog zijn. Dit staat natuurlijk garant voor spectaculaire klimmetjes en nog spectaculairdere afdalingen.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...