DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 

advertorials
Als je van plan bent deze zomer actief door te brengen, en met het idee speelt een sportieve fietstocht in het buitenland te gaan maken, zal je een spannend avontuur tegemoet gaan. Maar misschien ben je hier toch wat onzeker over. Waar moet je eigenlijk allemaal aan denken, en hoe kun je deze onderneming nu het beste voorbereiden? Om je hierbij wat op weg te helpen zetten we een reeks superhandige tips voor je op een rijtje!

 1. Zorg dat je fiets (bijvoorbeeld een luxe omafiets of een luxe transportfiets) helemaal in orde is. Een goede onderhoudsbeurt voor je weggaat, is goud waard.
 2. Zorg ervoor dat je de route van te voren goed naloopt, en dat je zeker weet dat er accommodaties langs de route zijn om te overnachten.
 3. Neem voldoende proviand mee, vooral noten, chocola en energiedrankjes zullen goed van pas komen!
 4. Afhankelijk van welk land je op de fiets gaat bezoeken, is het belangrijk op de hoogte te zijn van de verplichte inentingen.
 5. Denk aan de veiligheid onderweg. Niet alleen motorrijders hebben baat bij een kwalitatieve motorhelm, maar ook voor fietsers is het belangrijk de schedel goed te beschermen.
 6. Zorg voor voldoende materialen om je fiets bij pech te kunnen repareren.
 7. Neem eventueel een woordenboek mee, om je in het land waar je je tocht hebt gepland goed verstaanbaar te kunnen maken.
 8. Train van te voren goed, en zorg dat je helemaal klaar bent voor deze uitdaging. Veel fietsplezier!

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...