DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Nederland / België

 

Als u probeert een fietsroute te bepalen die helemaal binnen Nederland blijft, is de planner wat de afstand betreft vrijwel zeker te 'ruim' ingesteld. We raden u in geval van een Nederlandse fietsroute de fietsrouteplanner van de Fietsersbond aan. Deze planner is preciezer in de afstandsschatting en veel gedetailleerder, én u kunt de route desgewenst meteen uitprinten of als gps-track downloaden. Voor Vlaanderen kunt u gebruik maken van de planner van Fietsnet. Nog veel meer fietsrouteplanners zijn te vinden bij Startpagina: fietsrouteplanner.startpagina.nl.

 

Elders in Europa 

 

Ook als u een fietsroute plant buiten Nederland en België kan het zijn dat de planner u veel meer kilometers wil laten maken dan u denkt dat nodig is. Bedenkt u in dat geval het volgende: 

 

 1. De planner geeft drie routeopties. Kijkt u eens wat de planner bij route-optie 1 aangeeft. Hoogstwaarschijnlijk komt dat kilometeraantal al beter in de buurt van de werkelijkheid.
 2. Mogelijk heeft gezocht met zoekvoorkeuren, (bijvoorbeeld) bewegwijzerde én nederlandstalige fietsroutes. De planner zal zo veel mogelijk uw voorkeuren gebruiken, ook als dat een veel langere route oplevert. Haal de voorkeureneens weg, en kijk wat de zoektocht van de planner dan oplevert.
 3. De planner is niet gemaakt om een rechte lijn tussen twee steden te trekken. Dat kan een liniaal ook. Het klopt dus dat de aangegeven afstand vaak groter is dan de hemelsbrede afstand tussen twee routepunten.
 4. Soms zijn er in een gebied geen of weinig fietsroutes. De planner kan dan niet de kortste weg aangeven, maar zal gebruik maken van de fietsroutes die wél bestaan. En dat kan dus een omweg betekenen.

 

 • Bedenk ook altijd dat de planner een computerprogramma is, dat niet denkt, maar slechts rekent. Gebruik de planner waar handig, speel ermee, en laat de route die niet overeenkomt met uw wensen simpelweg links liggen.

En tóch klopt er iets niet!

 

Dat kan. Als de afstand ondanks bovenstaande gedaan te hebben zodanig afwijkt van de realiteit, dat u fouten vermoedt, stuurt u me dan een e-mail. Misschien kan ik u uitleg geven over uw specifieke geval, of misschien moet ik een fout uit de planner halen.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...