DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Belangrijk: Als u probeert een fietsroute te bepalen die helemaal binnen Nederland blijft, is de planner wat de afstand betreft vrijwel zeker te 'ruim' ingesteld. We raden u in geval van een Nederlandse fietsroute de fietsrouteplanner van de Fietsersbond aan. Deze planners zijn preciezer in hun afstandsschatting, én u kunt de route desgewenst meteen uitprinten en op de fiets springen. Voor Vlaanderen kunt u gebruik maken van de planner van Fietsnet. Nog veel meer fietsrouteplanners zijn te vinden bij Startpagina: fietsroute-planner.startpagina.nl.

 

Hoe lang de voorgestelde fietstocht exact is, is moeilijk te zeggen. Daarom is de lengte van de route die de planner aangeeft, een schatting, gebaseerd op de afstand tussen de dorpen en steden die worden aangedaan. Omdat de lijn tussen twee plaatsen een rechte is, en de weg over het algemeen niet, zou de aangegeven afstand (veel) minder worden dan de werkelijke afstand. Hoe groter de afstand tussen de verschillende plaatsen op de route, hoe onnauwkeuriger de schatting. Om toch in de buurt te komen van de werkelijke afstand is een correctiefactor ingebouwd.

 

Op routetrajecten met veel steden en dorpen zal de planner meestal iets te ruim schatten. Op routetrajecten met weinig steden en dorpen, zal de planner meestal een iets te rooskleurig beeld geven wat de afstand betreft. Er is gekozen voor een gulden middenweg, zodat routes van 750 tot 1200 km, in landen als frankrijk, duitsland, groot brittannië en binnen de benelux zo precies mogelijk worden geschat. Maar ook bij deze routes kan er een afwijking ontstaan door dunbevolkte gebieden, bergwegen of grote steden. De ene keer is die afwijking door allerlei factoren (afstand van het traject, bergen, weinig wegen, etc.) groter dan de andere keer.

 

Ons advies luidt hoe dan ook: reken de route goed na met behulp van internet of routegidsjes.

 

Om een afstand tussen twee plaatsen vrij exact te kunnen meten kun je de site http://www.afstandmeten.nl gebruiken.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...