DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


De werkwijze van de planner is simpel:

 1. U typt uw vertrekplaats in, of u klikt op de kaart van waar u wilt vertrekken.
 2. Vervolgens typt u uw einddoel in, of klikt op de kaart waar u naar toe wilt fietsen.
 3. Desgewenst geeft u uw zoekvoorkeuren in.

 

De fietsrouteplanner berekent automatisch uw routes. Iedere keer dat u een nieuwe routeplaats toevoegt, zal de planner de routes direct aanpassen.

 

Plaatsen toevoegen / verwijderen

routeplaatsenkeusU kunt uw vertrekplaats, einddoel en alle tussenliggende plaatsen waar u langs wilt fietsen invoeren in de planner. De planner zoekt dan de meest logische fietsroute van plaats naar plaats.

Het toevoegen van een dorp of stad aan uw zoekopdracht kunt u op twee manieren doen: U klikt op het groene plusje in het menu rechts, en vult de gewenste plaats in. De planner zal u direct enkele suggesties doen op basis van hetgeen u reeds getypt heeft. U kunt ook altijd zoeken op de kaart, en klikken op de plaats waar u heen wilt fietsen. De planner plaatst een blauwe markering op de kaart, en zal gaan rekenen voor een goede fietsroute. Na enkele ogenblikken verschijnen de rode lijnen om de routes weer te geven op de kaart. Een dorp of stad verwijderen uit de zoekvraag kan door te klikken op het rode kruis rechts achter de naam van de plaats.

 

Zoeken op de kaart

Door te klikken op de landkaart, plaatst u een zoekmarkering voor een dorp of stad. U kunt zoeken op de kaart door te schuiven: Klik op de kaart en houdt uw muisknop ingedrukt, en schuif de kaart naar het gewenste gebied. In en uitzoomen van de kaart kan door te scrollen terwijl uw muisaanwijzer boven de kaart hangt, of door gebruik te maken van de knop rechtsonder op de kaart.

 

Zoekvoorkeuren

voorkeurenOm de voor u meest juiste fietsroute te vinden is het mogelijk om een aantal zoekvoorkeuren aan te geven. Let wel, dit zijn voorkeuren, waaraan de planner zal proberen te voldoen. Lukt dat niet, dan worden de voorkeuren genegeerd, maar lukt dat wel, dan kan het voorkomen dat u op het eerste gezicht niet de meest logische fietsroute krijgt aangeboden.

 1. Taalvoorkeuren: zoeken met een voorkeur voor de taal waarin de fietsroutes beschreven moeten zijn. U kunt kiezen uit Nederlands, Duits, Engels en overige talen. Als u niets aanklikt, worden automatisch alle fietsroutes gebruikt die nodig zijn voor de meest logische route. U kunt ook kiezen voor Nederlands en Duits, of Duits en Engels, of iedere andere combinatie.
 2. Overige zoekvoorkeuren: U kunt hier 'routes met bewegwijzering' en / of 'routes met een gps-track' selecteren. De planner zal dan proberen de fietsroute samen te stellen die zo veel mogelijk voldoet aan uw zoekvoorkeuren. Tevens kunt u kiezen om veerboten zo veel mogelijk te mijden.

 

Klikt u één of meer voorkeurknoppen aan, dan houdt de planner rekening met deze voorkeuren. Het kan echter voorkomen dat ondanks dat u een voorkeur aangeeft voor een fietsroute met bewegwijzering, de planner een stukje fietsroute aanraadt waar geen bewegwijzering is. Dit hangt af van het lokale aanbod bewegwijzerde fietsroutes.

 

Het resultaat

routeoptiesopkaartDe fietsrouteplanner voor Europa zal na enige ogenblikken een drietal routes tonen, en deze intekenen op de kaart. De route-opties die de planner geeft zijn de volgende:

 

Route-optie 1: Dit is de meest logische fietsroute naar uw gewenste bestemming. Er is een evenwcht gezocht tussen te rijden kilometers, en het aantal te gebruiken route-gidsjes.

Route-optie 2: Dit is de kortst mogelijke fietsroute naar uw gewenste bestemming. De planner houdt bij deze route géén rekening met het aantal route-gidsjes dat u zou moeten aanschaffen om deze fietsroute te kunnen rijden.

Route-optie 3: Deze route-optie gebruikt zo weinig mogelijk route-gidsjes, en zal dus mogelijk (veel) langer zijn dan de andere twee route-opties. Als deze route-optie niet wordt weergegeven, dan heeft route-optie 1 al geen 'extra' gidsjes gebruikt.

 

routeoptiesknoppenDoor op de verschillende tabbladen in het menuscherm te klikken, kunt u de verschillende mogelijke routes om de beurt bekijken.

 

routeoptiessteden

In het rechterscherm staan tussen de plaatsnamen de fietsroutes die gebruikt kunnen worden om van A naar B te fietsen. Als u meer informatie wilt over een genoemde lange afstands fietsroute, dan klikt u op de naam van de fietsroute (een lijst met steden en dorpen verschijnt in uw beeld, dit is globaal de route die u kunt fietsen), óf u klikt op het Informatie-icoontje achter de route. Er opent een nieuw venster met informatie over de fietsroute. De aangeraden fietsroutes kunt u allemaal bestellen bij uw eigen boekhandel of online aanschaffen bij de Fietsvakantiewinkel.

 

Waarschuwing!

De routeplanner geeft niet aan hoe u precies moet fietsen. U kunt dus niet op de fiets stappen met een uitgeprinte route van deze site. De planner doet u slechts op een handige manier een suggestie welke fietsroutes u kunt gebruiken om op uw bestemming te komen. 

  

Klik hier om naar de planner te gaan

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...