DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


De End to End Fietsroute voert de fietser van Land's End, het uiterste zuidwesten van Engeland, naar John o'Groats in het uiterste noordoosten van Schotland. Reizen van en naar deze twee landpunten is iets dat heel veel Britten aanspreekt. Al eeuwenlang volbrengen ze op alle denkbare manieren deze sterk tot hun verbeelding sprekende tocht. De End to End Fietsroute biedt u de mogelijkheid deze tocht op de fiets te maken en beschrijft in twee delen een zeer afwisselende fietsroute door Engeland, Wales en Schotland.

 

endtoendDeel 1: Van Land's End tot Carlisle

Het eerste deel van de fietsroute gaat van Land's End naar Carlisle en voert u langs de spectaculaire kliffenkust van Cornwall met korte, soms steile hellingen naar historische steden als Glastonbury en Wells. Vervolgens rijdt u naar Wales om vanaf Chepstow uw weg te vervolgen door de schitterende vallei van Wye naar Monmouth. Langs de grens van Engeland en Wales zoekt de route daarna zijn weg naar het noorden langs ondermeer het beroemde boekenstadje Hay-on-Wye en Shrewsbury. Onvermijdelijk krijgt u daarna te maken met de verkeersdrukte rond Manchester en Liverpool, maar de uitgezochte paden en wegen weten de ergste drukte te vermijden. Na Preston en Lancaster bereikt u het Lake District, het adembenemend mooie, bergachtige merengebied in het noorden van Engeland. In Carlisle, de laatste grote stad in Engeland voor u Schotland binnenrijdt, eindigt het eerste deel van de End to End Fietsroute.

 

Deel 2: Carlisle - John o'Groats

Het tweede deel van de fietsroute gaat van Carlisle naar John o'Groats. Na het passeren van de Schotse grens rijdt u in westelijke richting langs Gretna Green en Dumfries en daarna door het Galloway Forest Park met meertjes en donkere naaldbossen naar Newton Stewart. Van daar voert de route u vele kilometers door een ongerept en ruig gebied naar het toeristische Ayr aan de Schotse westkust. Tijdelijk is het nu wat drukker maar al spoedig verschijnen er fietspaden waar u tot aan Ardrossan gebruik van kunt maken. Vanuit die plaats wordt overgestoken naar het eiland Arran, het Schotland in het klein. Weer terug op het vasteland fietst u in noordoostelijke richting naar het schilderachtige stadje Oban door een gebied met glinsterende lochs en bergen begroeid met heide en varens. Langs het Caledonisch Kanaal gaat het naar Inverness en fietst u vervolgens via het stadje Cromarty langs de Noordzeekust met in de wazige verten enkele booreilanden naar het oude vissersplaatsje Wick. Het laatste deel van de route loopt door een onherbergzaam, leeg landschap met bijna boomloze, lage heuvels naar John o'Groats.

 

Meer informatie over deze fietsroute kunt u nalezen op www.fietsboeken.nl.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...