DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Nationale Fietsroutes in Italië

 

De Italiaanse vereniging 'Amici dela Bicicletta' (Vrienden van de Fiets) is bezig met het opzetten van een routenetwerk in Italië van de Zwitserse grens tot de zuidpunt van Sicilië. Totaal beslaat het netwerk in de toekomst veertien fietsroutes, 8 in de noord-zuid-richting, 6 in de oost-west-richting. Voor alle routes geldt dat er aan wordt gewerkt, maar dat het nog even kan duren voordat de fietsroutes volledig bewegwijzerd zijn, en zijn opgenomen in een fietsgids. Tot die tijd is het netwerk vooral handig om ideeën op te doen. Want fietsen in Italië is hoe dan ook een aanrader, met Venetië en Rome als ultieme reisdoelen.

 

Met behulp van de informatie op www.eurovelo.org, de gids 'Italy by Bike' (let op, deze gids biedt geen complete noord-zuid-route aan), en de fietskaarten van Touring Club Italiano is het meestal wel mogelijk om de route rond te krijgen.

 

italie

Fietsroute 1: Fietsroute van de Zon (Ciclopista del Sole)
De hoofdroute van het Italiaanse netwerk, van noord naar zuid. De route loopt van de Brennerpas via Sardinië, langs de westkust van italië naar Calabrië en Palermo op Sicilië. Deze route is bewegwijzerd en er is een gids te bestellen via bovenstaande link.

 

Fietsroute 2: Po fietsroute

Deze fietsroute volgt de loop van de rivier de Po (vanaf Ventimiglia aan de italiaans-franse grens) in Noord-italië, en eindigt uiteindelijk via Venetië in Triest, in het noord-oosten van italië. Vanuit Triest kan kan de route worden vervolgd in Slovenië, maar heet dan Eurovelo-route 8. Reeds bewegwijzerd. Gids van o.a. Bikeline beschikbaar bij de Fietsvakantiewinkel.

 

Fietsroute 3: De Pelgrimsroute
Fietsroute van het Comomeer in Noord-Italië via Rome naar brindise in het zuiden.

 

Fietsroute 4: Le Vie del Trivenato
Fietsroute nummer 4 is een noordelijk fietsroutenetwerk, dat eigenlijk bestaat uit een aantal bestaande lokale fietsroutes.


Fietsroute 5: Via Romana

Fietsroute van Triest naar Rome, gedeeltelijk via de oude Via Annia, die in de Romeinse tijd Aquila met Rimini verbond. Een ander deel van de route volgt de oude heirweg van Tiberino naar Adriatico, die midden Italië met het Noordoosten verbindt.

 

Fietsroute 6: Via Adriatica
Verbindt Ravenna met Santa Maria di Leuca in de hak van de laars. De fietsroute volgt de oostkust van Italië.  

 

Fietsroute 7: Romagna-Versilia
De Italiaanse Coast to Coast route, van de Adriatische Riviera in Romagna, via Florence, naar de Toscaanse Riviera in Versilia.

 

Fietsroute 8: Conero-Argentario
Deze fietsroute verbindt eveneens de oost- en de westkust met elkaar. Van Ancona door de Potenza Vallei naar Assisi. Vervolgens naar Perugia, het meer van Trasimeno, Orvieto naar , Argentario aan de westkunst.

 

Fietsroute 9: Via Salaria
Volgt de Romeinse heirbaan van Rome naar San benedetto del Tronto. Grote stukken van de route zijn tegenwoordig autovrije 'greenways'. 

 

Fietsroute 10: La via dei Borboni
De hoofdsteden van Zuid-italië worden door de 'fietsroute van de Bourbons verbonden. Van Bari naar Ruvo, Castel del Monte, Potenza, Avellino, Salerno en tot slot Napels.

 

Fietsroute 11: Oude weg door Centraal Italië

Fietsroute door dwars door midden Italië, van Camaldoli naar Vieste aan de oostkust.

 

Fietsroute 12: Langs de voet van de Alpen

Fietsroute van Turijn langs het Comomeer, via Bergamo, Brescia en Verona naar Villach in Oostenrijk.

 

Fietsroute 13: Via dei Tratturi

Fietsroute van kust naar kust ten noorden van Napels over oude schapenpaden ('tratturi') van Vasto naar Gaeta. 

 

Fietsroute 14: Route van de drie Zeeën

Van Otranto in de hak van de laars naar Sapri aan de westkust.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# leop man 08-11-2014 06:56
we hebben wat afgefietst hier in italie....! En wat te denken vanuit onze standplaats in Le Marche met prachtige fietsroutes in de direkte omgeving. een lekker glas verdicchio aan het zwembad als "dopo bici" beloning! www.5alberi.com/pages/fietsen/
# Fred Vd Linden 16-10-2014 19:37
Vergeet op de fiets ook vooral niet het noorden van italie aan te doen.Wil jij fietsen met je vrienden in italie en alleen maar fietsen en verder nergens aan hoeven te denken???Fiets arrangementen voor de beginnende en gevorderde fietser www.fietseninpiemonte.nl
# H Lancee 23-10-2012 12:20

Fietsen in Italië voor beginners en gevorderden:
- racefietsen
- mountainbiken, ook downhill
- lekker toerfietsen.
Ook organiseren wij excursies naar de bergen, mountainbike tochten, speciale downhill trainingen etc.
Prachtig zijn de fiets trajecten in de heuvels van Ligurië, van simpele routes tussen faggeten en pijnbomen tot de avontuurlijke steile routes voor de mountainbikers.

In het gebied van Finale bevindt zich zelfs een zeer specifieke route die tussen zeer nauwe natuurlijke steegjes tussen de rotskliffen doorloopt.

Vele organisaties, die in dit gebied te vinden zijn, staan voor u klaar om welke informatie dan ook te leveren over fietsroutes, excursies, verhuur van fietsen en mountainbikes.

Voor wie echt racen wil zijn deze wegen ideaal om lange fietstochten te maken,begeleidt door de prachtige kleuren van de zee en de heerlijke geuren van het binnenland van de Ligurië.
Tot snel !!
www.fietsen-italie.nl
# Ingrid Scherpenisse-Jansens 15-03-2011 00:21
In de regio Le Marche hebben wij een mooie bed & breakfast en een vrijstaand vakantiehuisje. Le Marche is een prachtige regio om te fietsen. Route 6 en 8 lopen niet ver van ons huis vandaan. We bieden een ideale, centraal gelegen overnachtingspl ek. We hebben nog andere fietsroutes in Le Marche beschikbaar.
Uw fiets kan veilig en overdekt gestald worden.
# Dirk en Monique 30-07-2010 10:30
Heeft er iemand ervaring of tips voor fietsen in en rond Cuneo - Piemonte, graag volgens de beschrijving van de route van Eigenwijze Reizen?
# Fred Vd Linden 16-10-2014 19:41
hoi dirk en Monique ik wil je graag wat tips geven over dit gebied mail me anders even met je specifieke vraag vr gr fred
# Boots 26-03-2010 18:12
Een mooi fietsgebied vindt u ook in de Oltrepo Pavese, het heuvelachtige wandelgebied ten zuiden van Pavia/Milaan. U fietst in een rustig gebied ussen de wijngaarden, favoriet bij veel Italiaanse wielrenners. Overnachten kan bij Villa I Due Padroni B&B ("http://www.du epadroni.it")
# guido 02-03-2010 10:32
Ik heb zelf van florence naar rome gefiets, terug ben ik via de bikeline route gefiets.

Italianen houden niet erg rekening met fietsers. op de achteraf wegen heb je daar weinig last van.

op mijn site vind je een reis verslag van mijn reis.

guido
# Jan en Paula 21-02-2010 19:49
Kunt u mij vertellen of het goed fietsen is in Italie,
wij zijn aan het overwegen om de:

Bikeline-Etsch-radweg,Von Landeck nach Verona.
en dan:

Bikeline-Veneto Radatlas,Gardasee-Verona-Padua-Venedig.

Graag inf.Hierover b.v.d.P.v.Gerwe n.
# fransen 26-11-2008 20:43
Waar kan ik de routebeschrijvi ng of routekaart krijgen ???

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...