DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


De Praag-Wenen Greenway verbindt, de naam zegt het al, Praag en Wenen met elkaar over een zo autoluw mogelijk traject. De totale afstand van het wandel- en fietsroutes-netwerk is ruim 400 kilometer. Reizigers kunnen wandelen of fietsen tussen historisch belangrijke steden, romantische kastelen, kerken en abdijen. Naast al deze geschiedenis voert de route ook nog eens door een van de meest mooie streken in Europa. De route gaat van de Vltava in Zuid-Bohemen naar de Dyje in Zuid Moravië.

 

Flora en Fauna
De flora en fauna in de regio's waar de Praag-Wenen-Greenway doorheen voert is minstens zo rijk als de lijst van de hostorische monumenten lang is. Onderweg komt de fietser langs en door verschillende landschapsreservaten. Zeldzame watervogels, alpiene begroeiing, orchideeën en zeldzame uilensoorten in het Palava-gebergte, en enkele goed bewaarde moerasgebieden met hun natuurlijke rijkdom in de vorm van watervogels en waterplanten. In de bossen en op de steppe leven wilde dieren waar we in Nederland alleen maar van kunnen dromen.

 

De fietsroute

(kaartje afkomstig van http://www.pragueviennagreenways.org)

 

praagwenengreenway

 

Praag - Tabor, langs de rivier Vltata [Kaart 1]
In de vallei van de Vtlata wisselen diepe canyons, golvende heuvels en nog niet verpeste dorpen en steden elkaar af. Kastelen en kerken liggen verspreid in het landschap.


Tabor - Cesky Krumlov - Trebon - Jindrichuv Hradec [Kaart 2]
Aan de voet van het Sumava gebergte volgt ook dit deel de Vltata, helemaal naar de bronnen. Oude boerderijen, mooie goed onderhouden bossen en prehistorische forten versieren de heuvels rondom de Vltata-vallei. Rotsformaties glinsteren in het zonlicht door kleine stukjes kristallen. Dankzij de oude handelsweg van het Midden Oosten naar West-Europa, leefde dit deel van de Bohemen in de Middeleeuwen een wild leven, met als gevolg vele kastelen, kerken en verstevigde stadsmuren.


Slavonice - Dacice - Telc [Kaart 3]
Dit stuk van Tsjechië was één van de laatste stukken land waar mensen zich settelden. Het gebied is opgebouwd rondom de steden Telc, Slavonice en Dacice. Verstevigde stadsmuren van Middeleeuwse makelij rondom pleisterplaatsen die aan de handelsroutes snel groter werden.


Vranov nad Dyji - Znojmo [Kaart 4]
De rivier Dyje was duizenden jaren een natuurlijke grens, bewaakt door grote Middeleeuwse kastelen. Tegenwoordig staat de regio bekend om zijn wijnen, die overigens al vanaf de Romeinse tijd hier gemaakt worden. De route volgt ook grotendeels de loop van de rivier.


Mikulov - Lednice - Valtice [Kaart 5]
Het heuvelachtige landschap (Palavia gebergte) met zijn steppe-flora is een bijzonderheid op zich. De wijnranken voegen daar nog een lekker tintje aan toe.


Poysdorf - Zisterdorf - Wolkersdorf - Wenen, het Oostenrijkse Wijngebied [Kaart 5]
Het gebied boven Wenen staat bekend om zijn goede en mooie fietspaden en wandelroutes. De dorpen worden voornamelijk bewoond door wijnboeren die trots zijn op hun wijn en hun streek. 

 

Meer informatie over en routebeschrijvingen met gedetailleerde kaartjes van deze fietsroute vindt u op http://www.pragueviennagreenways.org.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# lammert van Dijk 09-10-2012 16:36
Wij hebben van globaal berlijn naar Hamburg langs de Elbe gefietst. de route is zeer rustig en vaak op de dijk zodat je zicht hebt op de rivier. Even zovaak heb je daarop geen zicht. De overgang van het voormalig oost- duitsland en west- duitsland valt je met name op als je de huizen en velden bekijkt. Verder is het scheepvaart op dit gedeelte van de rivier bijna nihil. Dus daarvoor hoef je niet langs de elbe te fietsen. En wij hadden op dit traject de wind pal tegen en dat bevorderde de rit niet.
Zonder wind is dit trajwect zeer makkelijk te doen.
# Christine de Blécourt 19-04-2011 10:16
De Elberadweg wordt altijd verondersteld te beginnen in Praag. Maar dat is natuurlijk niet het begin van de Elbe zelf. De Elbe ontspringt in het Reuzengebergte boven Spindleruv mlyn.
Wilt u dus de Elberoute bij de bron beginnen, dan begint u in daar in het Reuzengebergte.
Mozaïek Reizen, specialist in fietsreizen in Tsjechië organiseert sinds enkele jaren de fietsroute van de bron naar de Elbe naar Praag en dan eventueel door naar Dresden.
Wij bieden mensen daarbij de mogelijkheid om heel basic in te stappen om vervolgens via allerlei extra's hun reis aan te kleden, met net zoveel luxe als ze hem zelf hebben willen. We bieden ook veel maatwerk in onze reizen. Kijk verder op onze website:
Voor de route van de bron naar Praag: http://www.mozaiekreizen.nl/tsjechie/rondreizen/fietsvakanties/elberoute-deel-1-van-de-bron-naar-praag/ ()

Voor de route van Praag naar Dresden: http://www.mozaiekreizen.nl/tsjechie/rondreizen/fietsvakanties/praag-dresden/ ()

U vindt daar ook ervaringen van fietsers met beide tours en fotoalbums.
# Christine de Blécourt 14-03-2010 00:32
Tsjechië specialist Mozaïek Reizen biedt de reis Praag Dresden in verschillende varianten aan, al vanaf € 295 (incl. overnachtingen in ****hotels in Praag en Dresden)! Wij bieden mensen de mogelijkheid om heel basic in te stappen om vervolgens via allerlei extra's hun reis aan te kleden, met net zoveel luxe als ze hem zelf hebben willen. We bieden ook veel maatwerk in onze reizen. Kijk verder op onze website: http://www.mozaiekreizen.nl/tsjechie/rondreizen/fietsvakanties/praag-dresden/ ()

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...