DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


vvfrankrijkOveral in Frankrijk worden oude spoorbanen en (jaag)paden langs kanalen en rivieren omgetoverd tot mooie vlakke en autovrije fietspaden. Hoewel het nog niet geresulteerd heeft in een sluitend netwerk, kunnen verschillende langere trajecten goed gebruikt worden om een fietsvakantie te houden, of twee bestaande fietsroutes te verbinden. Op de site www.voiesvertes.com (linker kaartje) kunt u de laatste ontwikkelingen volgen. Alle fietsroutes die u op deze site vindt, zijn bewegwijzerd en voeren over autoluwe of autovrije wegen.

 

Grands itineraires FrankrijkOp de site  af3v.org (rechter kaartje) kunt u zien hoe de Franse Fietsers proberen om de verschillende jaagpaden en kleine fietsroutes aan elkaar te knopen tot lange afstands fietsroutes. Aan de Westkust is dat wonderwel gelukt met de Vélodyssée, en ook langs het Canal du Midi en in Bourgogne zijn mooie fietsroutes zo ontstaan. In de nabije toekomst hoogstwaarschijnlijk meer, verspreid over heel Frankrijk. 

 

  

Bourgogne

De Bourgogne is bezig met het uitzetten van een honderden kilometers lang netwerk van fietsroutes over jaagpaden en oude spoortracés. Meer informatie over deze fietsroutes vindt u hier

 

Canal du Midi

Langs het Canal du Midi is het heerlijk fietsen aan de hand van de franstalige gids. Meer informatie vindt u hier.

 

Zuid-west kust van Frankrijk, Roscoff - Nantes - Bayonne, La Vélodyssée

Langs de Zuid-westelijke kuststreek van Frankrijk loopt een fietsroute van Roscoff via Nantes en Bordeaux naar Bayonne: de Vélodyssée. Dit kustfietspad verbindt een aantal bestaande lange afstands fietsroutes (Loire à vélo, Jacobsroute, Midden-Frankrijk-route en de Katharen-Basken-route). Meer informatie kunt u vinden op de website van La Vélodyssée.

 

Vallée du Thouet

In de Vallée du Thouet kunt u fietsen langs de Thouet. Voor meer informatie klik hier.

 

Bretagne

In Bretagne, één van de mooiste streken van Frankrijk, wordt al jaren hard gewerkt aan fietspaden over jaagpaden en oude spoorwegen. Dit heeft geresulteerd in een netwerk van meer dan 2000 kilometer fietspaden, waarvan ruim 1000 kilometer over vrijliggende fietspaden. Fietsers, wandelaars, ruiters en skaters maken dankbaar gebruik van het netwerk dat de organisatie Randobreizh.org heeft opgezet. De fietsroutes in dit stuk van Frankrijk zijn in onderstaand kaartje ingetekend. Een uitgebreide brochure en complete fietskaarten zijn via de site van Randobreizh te bestellen.

 

bretagnegroenewegen

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# john Lambrechts 26-11-2008 20:50
Vorig jaar hebben we een deel van 'les sentiers cyclables de Vendée' gefietst t.w. van eiland Nourmoutier tot het stadje Les sables d'Ólonne. We vertoefden op een camping bij het havenstadje St. Gilles CroixdeVie en vandaaruit maakten we zowel noord als zuidwaartse tochten. Wij vinden het een zeer aangenaam traject, goed bewegwijzerd en grotendeels vrij van autoverkeer. Er zijn vele stukken nieuw aangelegd vooral door de duinen en vlak langs de zee. Overwegend vlak, dus lage moeilijkheidsgr aad en gevarieerd afwisseling duin, bos, strand, rotskust en dorpjes. Campings in overvloed.
aanraders: stadje Nourmoutier en l'íle en de zoutpannen op het eiland, steden St. Jean de Monts, St Gilles en les Sables dÓlonne. Houdt u van mosselen? probeer ze hier eens uit ;-)

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...