DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


De Franse streek Bourgogne (Bouorgondië) is goed bezig waar het de fietsroutes betreft. De lokale VVV heeft de jaagpaden langs riviertjes en kanalen gebruikt om een 'Tour de Bourgogne' te creëren. Bijna 800 kilometer vrijliggend fietspad en rustige lokale wegen. Minimale stijgingen en toch fietsen door een op en top frans landschap. 

 

De fietsroutes verbinden grote mooie steden als Dijon, Mâcon, Nevers en Auxerre met elkaar. En omdat de kanalen waarlangs met fietst vroeger zijn aangelegd om de Seine en de Loire te verbinden, doen de fietsroutes dat nu dus ook. Een gedetailleerde routebeschrijving met kaartjes en toeristische informatie is te downloaden vanaf de site Fietsen-in-Bourgogne.com.
 

kaartbourgogneGlobaal kunt u op het kaartje zien hoe de fietsroutes lopen. Voor het ontbrekende stukje van Dijon naar Beaune kan gebruik gemaakt worden van de Route des Grands Crus de Bourgogne

Nederlandse gids met dwarsverbindingen 

bourgotemanDe fietsgids Fietsen in Bourgondië sluit grotendeels aan op deze grote ronde van Bourgondië. Het raamwerk bestaat uit het Canal de Bourgogne van Dijon naar Migennes, het Canal de Nivernais van Migennes naar Decize en het Canal du Centre van Digoin naar Chalon-sur-Sãone.
 
Daarnaast zijn er verbindingsstukken tussen Decize en Digoin langs het Canal Latéral à la Loire en een oude spoorbaan, van Chagny naar Beaune en van Beaune door de beroemde wijngaarden van de Côte d'Or naar Dijon. Een extra aftakking van Chalon via Cluny naar Mâcon volgt Frankrijks mooiste Voie Verte langs een voormalige spoorlijn. Ook is er een afkorting van Tonnerre via Chablis naar Auxerre opgenomen. Tot slot zijn er extra lussen naar de historische plaatsen Vézelay en Semur-en-Auxois mogelijk.
 
De hoofdroute kent weinig hoogteverschil en met uitzondering van de Côte d'Or en een stuk van 20 km langs het Canal du Centre geen steile hellingen en is grotendeels verkeersvrij. Door het uitstekende spoorwegennetwerk in Bourgondië met gratis fietstransport kunnen deze stukken bovendien eenvoudig overgeslagen worden. Deze gids is dus geschikt voor korte en langere fietsvakanties voor jong en oud!

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# dirk en linda 04-08-2008 16:54
Wij zijn net terug van een rondje fietsen met twee kleine kinderen in de Bourgogne en een beetje Morvan. We hebben de eerste 200 km dankbaar gebruik gemaakt van de routes die hierboven zijn beschreven, nl van Beaune naar Decize en Cercy-la-Tour. Hoewel de routes nog niet allemaal klaar zijn, zijn ze goed te fietsen. een 1:200.000 kaart voldeed. De bewegwijzering is goed, en de heuvels zijn zo nodig (meestal) te vermijden. Enige minpuntje was dat het eerste stuk de campings te ver uit elkaar lagen (wij fietsen met kleine kinderen, dus we zijn wat dat betreft wat veeleisend) en niet werden aangegeven op de (fiets)kaart. Als over een paar jaar ook de dwarsverbinding en klaar zijn, is dit gebied een waar mekka voor de recreatieve fietser, maar door de nabijheid van de Morvan ook zeker voor degene die heuvels en bergen willen bedwingen op de fiets.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...