DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Met hulp van de Europese Gemeenschap heeft ook Estland tegenwoordig een uitgebreid fietsroutenetwerk, gedeeltelijk zelfs bewegwijzerd. Het netwerk bestaat uit een tiental fietsroutes van noord naar zuid en van oost naar west. Veel wegen in Estland zijn niet geasfalteerd, en je fietst hele stukken door het bos. Maar als je dat niet erg vindt, is Estland het goedkope alternatief voor (Zuid-)Finland.

 

estland fietsroutes

 

 

De kustroute (nummer 1, beslaat de hele kust van Estland) en route nummer 3 en 4(van Ikla, via Tartu naar Tallinn) zijn beschreven in een duitstalig fietsgidsje, met accomodaties, winkels, informatie over de omgeving en meer op de manier waarop ook de Fietskaart Informatie Stichting en Bikeline hun gidsjes maken (OK, ietsje minder luxueus uitgevoerd, maar de inhoud is compleet en goed). De overige fietsroutes kun je fietsen met behulp van de fietskaart die o.a. de Fietsvakantiewinkel verkoopt.

 

Meer informatie over de fietsroutes kun je vinden op de site www.bicycle.ee

 

bestelknopje Bestel hier de fietsgids van de routes 1, 3 en 4.

bestelknopje Bestel hier de overzichtskaart met alle lange afstandsfietsroutes in Estland.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# Dirk en Monique 30-07-2010 10:36
Heeft er iemand ervaring of informatie over fietsen in en rond Cuneo - Piemonte, liefst op basis van de beschrijving van Eigenwijze Reizen
# Lauris 02-05-2008 17:20
Ik maak momenteel een fietstocht doorheen Estland, gedeeltelijk gebruikmakend van de bestaande fietsroutes, maar voor een groot deel gewoon met een goeie en compacte wegenatlas.

In het noordoosten volgde ik de fietsroute nummer 1 vanaf Palmse in Lahemaa nationaal natuurpark t.e.m. Narva. Allemaal mooi, op 2 punten na in de provincie Ida-Virumaa: tussen Purtse en Aa ; en tussen Voka en Sillamäe. Op die stukken is momenteel de weg in zulk een slechte staat dat je er zeker niet zomaar met iedere fiets doorkomt, zeker niet als die dan ook nog eens behoorlijk geladen is.

Voor wie met kinderen reist is Ida-Virumaa sowieso misschien niet direct een aanrader. De fietsroute leidt er toch behoorlijk vaak langs de grote internationale verkeersader tussen Tallinn en St. Petersburg, gewoon uit noodzaak, want alternatieven zijn er op sommige stukken echt niet.

Verder kan ik het fietsen doorheen Estland alleen maar aanraden. Al is een fiets met banden die goed tegen gravelwegen bestand zijn een aanrader. Zelf reis ik momenteel met een fiets waarmee ik eigenlijk beter zoveel mogelijk over asfaltwegen rijd, ideaal is het niet, maar mijn fiets brengt me toch dapper overal heen totnogtoe.
# linda en dirk 25-04-2008 16:55
Wij hebben een paar jaar geleden met ons zoontje van toen 1 jaar oud op de estse eilanden gefietst en gebruik gemaakt van het gidsje van route 1. Hoewel sober uitgewerkt, klopte alles. De routebordjes stonden waar je ze zou verwachten, en de mensen onderweg (dat waren er niet zo veel overigens) waren vriendelijk. De fietsroute die wij reden was overwegend rustig, over goed begaanbare onverharde wegen, en door mooie bosgebieden. Kortom: wat ons betreft een aanrader, ook voor mensen met kinderen, want Estland is bijna nog vlakker dan Nederland ;-)
# Blanche 24-11-2007 11:01
Gefeliciteerd!
Mooi in initiatief. Ik ben gelijk gaan kijken voor mijn reis door de provence in het voorjaar. Bedankt!


Traveling the world on a bicycle (sammoresam.spaces.live.com/)

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...