DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


De fietsroute van München naar Verona voert de fietser achtereenvolgens langs de Isar, via de Aachensee naar het Inntal. Dwars door Tirol, om vanaf de hoofdstad Innsbruck te beginnen met klimmen om de Brenner te bedwingen. Over de Alpen (Brennerpas) naar Bolzano, om dan in het Etsch-dal steden als Trient en Rovereto aan te doen. Via het Gardameer arriveert de fietser uiteindelijk ontspannen in Verona.

 

De gehele fietsroute is ongeveer 500 km. Totaal worden ruim 3500 hoogtemeters bedwongen. Eventueel is het mogelijk om de twee grote stijgingen in de route (de Brennerpas en de Ritterpas) met de trein te doen. De route wordt daarmee ongeveer 80 km ingekort, en het aantal hoogtemeters gehalveerd.

 

De route gaat over verharde, meest geasfalteerde weggetjes en fietspaden. Alleen rondom het Gardameer is de weg druk en gevaarlijk. Daar wordt door de routemakers dan ook een boottocht aangeraden.

 

bestelknopje Radführer Munchen - Verona, uitgeverij Galli Verlag

 

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar. 

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# Gert Robbertsen 01-04-2011 13:48
Leuke beschrijving van de route. Mijn vrouw en ik willen in mei van Napels naar huis fietsen en één van de opties is via de Brennerpas. Vanuit dat oogpunt ben ik erg geïnteresseerd in de GPS-track van de tocht. Ik heb al gezocht, maar vind h\'m (nog) niet. Kunt u mijn daaraan helpen?
Bij voorbaat dank als u iets voor ons kunt doen.

Groet,

Gert Robbertsen.


Admin: Kijk even in het linkerscherm welke routegids je dat stukje over de alpen moet helpen. Van de italie-nederlan d routes van benjaminse en reitsma staan gps tracks op http://www.fietsrouteplanner.eu/content/view/127/127/, maar deze gaan (net) niet over de brennerpas; als het de routegids van verona naar munchen is, dan hebik daar vooralsnog geen track van.
# Rien van Helvert 25-02-2010 21:11
Zomer 2009 heb ik de route in 2 delen gefietst met de racefiets (totaal 4 dagen) . Heen vanaf de Brenner naar het zuiden van het Gardameer, Vervolgens via Mantova (Povlakte), Modena naar Bologna. Terug vanaf de Brenner naar Insbruck en dan via Seefeld, Scharnitz, Mittenwald, Wallgau, Vorderriss, Lenggries, Bad Tolz naar Munchen-Centrum . Dit deel wijkt af van de GPS-route, maar is veel mooier. Met een paar overzichtskaart en van 1.100.000 (Michelin) is alles uit te zoeken. Het is een prachtige route waarin op relatief korte afstand de afwisseling van fysisch geografische landschappen, vegetatie, cultuurhistorie en jawel ook eten en drinken je niet kan ontgaan. .

Het deel naar het zuiden Brenner - Gardameer (zuid) is volledig fietspad. In feite is het een zeer lange stevige afdaling over een lengte van 100 km (tot Bolzano; daarna met licht verval of vlak tot aan Lazise (Gardameer). Waar vind je zo\'n afdaling? Dit deel is uitstekend bewegwijzerd (met onderweg overzichtsborde n). Het fietspad kronkelt langs bergwanden, gaat door fruitboomgaarde n en na Bolzano door wijngaarden. Verassend en met snelle afwisselingen van landschappen van alpien naar mediteraan; van Tirools naar historisch Romaans. Van de snelweg Brenner- Verona heb je nauwelijks last; je fiets de meest tijd langs de Adige. Na Lazise (Gardameer; hotelletje aan het Gardameer; terrasje in het oude centrum)) ga je over de drukke weg naar Pescheira. Vandaar met behulp van de Michelinkaart weer de lokale bewegwijzerde fietsroutes opgepakt richting Mantova. De route loopt langs een kleine riviertje en een kanaal is is vrijwel gheel autovrij. Vanaf Mantova via Concordia sulla Secchia met behulp van de kaart de route naar Mondena gefietst. Het tweede deel liep parallel aan irrigatiekanale n van de Povlakte. Fietsen door deze streek roept herinneringen op aan de film \"Novocento\" (1976; van regisseur Bernardo Bertolucci).Dit deel van de route is bloedheet. Voldoende water meenemen is dus absoluut noodzakelijk. Vanaf Modena is de route naar Bologna vlak en saai (ca 40km); er zal best een beter alternatief zijn . De trein is in ieder geval aan te bevelen. De aankomst in Bologna Centrum is daarentegen weer overweldigend vanwege het Middeleeeuwse Centrum (hotel met uizicht op de oude torens). Het plan om daarna de Appenijnen over te steken naar Florence, Siena en Assisi ga ik oppakken in de zomer van 2010.

Het deel Brenner - Munchen heb ik gefietst nadat ik de trein terug had genomen vanaf Bologna naar de Brenner. Dus 2x vanaf de Brenner naar het dal gefietst. Met de racefiets is het deel Brenner - Innsbruck makkelijk in een uurtje te doen. Snelheden van 65 km per uur zijn haalbaar, maar natuurlijk niet zonder risico. Aan het eind van de afdaling heb je een prachtig uitzicht op Innsbruck, Tien minuutjes later drink je een biertje op een zonnig terras nabij het Goldenes Dachl. Daarna een stevige klim naar Seefeld (klassiek Oostenrijks hotel met sauna en riant ontbijt) langs een rustige weg die door typisch Alpien naaldwoud kronkelt. Na Seefeld en Scharnitz wordt het pas echt mooi. Je fietst weliswaar over een rustige 2-baansweg maar nadat je een tolhuisje bent gepasseerd (voor Vorderriss) kom je in het \"naturschutzge biet\" Sylvensteinsee. Dit deel voert je door een rustig, vrijwel onbewoond Alpine zijdal dat wordt gedomineerd door een snelstromend riviertje; de Isar. Hier begint de \"Isar Radweg\" die je tot aan Munchen blijft volgen en die ook weer keurig is uitgepijld, De Isar is hier niet gekanaliseerd en er is nauwlijks sprake van enig ingrijpen door de mens in het omringende landschap. Het landschap is vanaf het einde van de laatste ijstijd dan ook nauwelijks veranderd, behalve dat de vegetatie zich de laatste millennia heeft aangepast aan een warmer klimaat. Het idee dat hier de Otzi\'s doorheen trokken is wel heel verleidelijk. Nadat je de stuwdam van de Sylvensteinsee bent gepasseerd voert de route opnieuw over fietspaden, door de wouden en langs stille landwegen. Ca 30 km voor Munchen gaat het geasfalteerde deel over in een gravelpad dat langs de gekanaliseerde Iser voert. Stil, maar beetje saai; dus doorfietsen.. Het gravelpad is niet echt prettig voor een racefiets, maar het is te doen en de snelheid kan ca 30 km/u blijven. Uiteindelijk zul je een paar km voor hartje Munchen weer op de verharde weg terecht komen.

De gehele route Munchen - Bologna is dus zonder meer prachtig vanwege de afwisseling, de heerlijke zwierende afdalingen, de vele leuke dorpjes maar ook steden met historische centra en de \"gatis\" appeltjes en druiven. En niet te vergeten in 4 dagen: 28 landschapstypes , 4 klimaatzones, dalen en stijgen, regen en knetterende zon, 6 dialecten, 5 cultuurhistoris che periodes, 2 wienerschnitzel s, 4 bedden, 2 pizza en X biertjes. En de pijs: topconditie voor 400 euro, met een piepklein rugzakje en een dun regenjack 1 maal nat geregend.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...