DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


bestelknopje Fietskaarten en fietsgidsen van de North Sea Cycle Route

 

De North Sea Cycle Route is een van de bekendste internationale lange afstandsfietsroutes. Fietsend door Nederland, Belgie, Groot-Brittannie, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Duitsland kom je allerhande aspecten van de Noordzeekust tegen. Ruige rotskusten, mooie zandstranden, wadden, krijtrotsen, fjorden. Kleine en grotere steden worden aangedaan via goed fietsbare wegen.

 

nscr logo2De route is helemaal bewegwijzerd met het bekende fietsje van Eurovelo. Mocht dat ergens ontbreken, dan kun je overstappen op de bewegwijzering van de lokale fietsroutes. De North Sea Cycle Route is namelijk geheel gebaseerd op al bestaande en bewegwijzerde plaatselijke fietsroutes. Het rondje Noordzee is op verschillende plaatsen simpel in te korten door op een veerboot te stappen.

 

Op de site www.northsea-cycle.com kun je een persoonlijke reisgids samenstellen en uitprinten. Ook is de route als gpx-file te downloaden. Daarnaast nog heel veel informatie over de landstreken waar de route doorheen trekt. De informatie is voor een (groot) deel in het Nederlands te lezen, voor de ontbrekende stukken is er in ieder geval een Engelse, Duitse en Noorse versie. Voor meer tips en aanvullende informatie van medefietsers is bij de Europafietsers een brochure te bestellen met handige extra informatie per land waar de route doorheen trekt. 

 

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.

 

nscr map 

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# Jan 15-02-2010 11:29
Vorig jaar de NSCR gefietst in 7.5 week (5365 km). Dit jaar wil toch nog het stukje Harwich/Dover/C alais/Belgie doen om de rit compleet te maken. En nu maar hopen dat Sustrans tegen die tijd het Engelse deel in kaart heeft gebracht :-)
# Clara Dubber / Jan Bruin 03-01-2009 18:06
We hebben de Noordzeeroute in etappes gefietst van 2001 tot 2004. We zijn er nu pas aan toegekomen om hem op onze site te zetten.
We hebben een extra stuk gefietst, namelijk van Harwich naar Dover, en vandaar met de boot naar Calais. Langs de kust naar Boulogne Sur Mer en via de Nederlandse LF1 naar Nederland terug.
En we hebben nog gebruik kunnen maken van de boot van Bergen naar Lerwick, die nu helaas niet meer vaart. De Shelandeilanden hadden we niet willen missen.
# Erik Heijn 30-12-2007 10:10
Sustarns heeft een aantal kaarten van de Noordzeeroute in de UK vernieuwd. Het stuk van Hull vaan Edinburg is op nieuw uitgegeven. De kaarten zijn op watervastpapier geprint. Ze zijn dus zeer buikbaar in het klimaat van Engeland/Schotl and :D

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...