DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Op de fiets naar Lourdes, Guy Raskin, uitgeverij Elmar

routelourdesraskin

Fietsend van stad naar dorp, langs rivieren, langs het kanaal van Orléans, over kleine wegen en spoorwegbeddingen voert de nieuwe fietsroute van Guy Raskin de vakantiefietser o.a. door de Ardense bossen, de sprankelende Champagne, de Koningsvallei aan de Loire, het natuurpark Berry, de Bordeauxstreek, het echte Frankrijk van de Charente, de pijnboombossen van Les Landes, het Toscaanse Gascogne uiteindelijk aan in Lourdes aan de voet van de Pyreneeën.

Fietsgids

binnenkantlourdesraskinEen fietsgids opgesteld als doorlopende route zonder vaste etappeplaatsen waardoor hij bruikbaar is voor iedere fietser. Op de 1467 km lange route is met zorg uitgekeken naar zoveel mogelijk voor de fietser geschikte overnachtingen. Zo veel mogelijk logies op de route staan zowel in de geschreven tekst vermeld als op de gedetailleerde kaarten ingetekend. Zowel de kampeerder als de trekker op zoek naar gastenkamers, pensions of hotelletjes vinden hun gading in deze gids. De fietsgids is zo opgesteld dat foutrijden praktisch onmogelijk is. Kaartjes en tekst vullen elkaar aan. Het traject is zo gekozen dat er een optimaal evenwicht  is gevonden tussen de kortste, de mooiste en de fietsvriendelijkste fietsroute. De officiële GPS-track is te downloaden m.b.v. de link die de koper van de fietsgids toegezonden krijgt.

Lourdes

‘Op de fiets naar Lourdes’ is een gids met slechts één doel: in Lourdes geraken. Van de Onze-Lieve-Vrouwe basiliek in Maastricht via de Onze-Lieve-Vrouw ‘Oorzaak Onzer Blijdschap’ in Tongeren naar de Onze-Lieve-Vrouw ‘Onbevlekte Ontvangenis’ in Lourdes. De fietser maakt onderweg kennis met streekproducten zoals Chaource, Fois Gras, Magrat de Canard, Andoulettes, macarons, lange vingers en chocolade. Ook het vocht wordt onderweg niet vergeten: Streekgebonden bier, appelcider, wijn, champagne, cognac en armagnac kan de fietser onderweg drinken, maar, zoals Guy Raskin op zijn website schrijft: 'Naar huis komen we met water uit Lourdes'.

En terug?

Eenmaal in Lourdes aangekomen kan de fietser er natuurlijk voor kiezen met de trein of de fietsbus de terugweg te aanvaarden. Leuker en sportiever (mits genoeg tijd uiteraard) is echter de al langer bestaande fietsroute 'Langs oude wegen en pelgrimssteden' van de Europafietsers te gebruiken om de terugweg te aanvaarden. Hoewel hetzelfde begin- en einddoel, bieden beide fietsroutes andere bezienswaardigheden, streken en invalshoeken. Een compleet 'rondje Maastricht - Lourdes - Maastricht' komt met deze routes neer op ongeveer 3000 km rustig fietsen door het Franse land.

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.

 

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# Ton Gimbrere 02-07-2014 21:04
Mocht jij deze zomer (2014) of in het najaar het plan hebben om naar Lourdes te fietsen, dan kan ik je van wat laatste informatie voorzien. Op 13 juni ben ik vertrokken vanuit Tilburg en op 26 juni in Lourdes aangekomen. Ik heb gefietst aan de hand van de route van Guy Raskin. Onmisbare gids, mooie route en voldoende (kampeer)verbli jfsmogelijkhede n. Gereden met Garmin Oregon 600. Trouw beestje!
# noname 02-06-2014 20:59
Hallo, ik wil met de fiets naar Lourdes gaan komende maand en ben nog op zoek naar een geschikte manier van navigeren. ben op dit moment aan het testen met Garmin Etrex, maar nog niet gelukt.
Wie kan en wil me adviseren vanuit eigen ervaringen?

Bij voorbaat dank.
Rian
# Pieter Schipper 25-06-2014 21:14
Als je bedoelt ervaringen met fietsnavigatie, dan kan ik je met de basics wel helpen. Naar Lourdes fietste ik nooit, maar navigatie is navigatie. Geef maar even een seintje, ook als je al geholpen bent.
Pieter
# Ria 09-05-2011 11:12
Samen met mijn zus Marjan heb ik deze route gefietst(zie http://riaenmarjan.waarbenjij.nu )Eenmaal aangekomen inFrankrijk neem dan voldoende water mee en iets te eten voor onderweg want ook al staat er aan gegeven in de gidsen dat je ergens koffie kan drinken of dat er een winkeltje is is dat vaak niet het geval in de hele kleine dorpjes.
Veel fietsplezier!

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...