DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Fietsen op Romeinse Heirwegen, Guy Raskin

 

Een 600 km lange fietsroute in negen etappes door Frankrijk, België, Nederland en Duitsland. Fietsen op de Romeinse heirwegen.

 

In Boulogne-sur-Mer, aan de eindeloze Atlantische Oceaan, stoomde Claudius zijn vloot klaar om Brittannia binnen te vallen. In de voetsporen van de Romeinen begint hier de fietstocht dwars door Frankrijk, België, Nederland om tot sloyt in Keulen, Duitsland, te eindigen. De beschreven heirwegenroute diende destijds eerst als militaire weg en pas later als handelsweg naar Colonia Claudia Ara Agrippinensium, het huidige Keulen. In Frankrijk zijn de vroegere Romeinse verkeersaders tegenwoordig veelal nog steeds gebruikt als verkeerswegen, maar vanaf de Belgische grens loopt het traject doorgaans over kleine wegen, verkavelingswegen en dergelijke.

 

De beschreven fietsroute loopt over of in de directe nabijheid van de voormalige heirbaan, biedt markante bezienswaardigheden of uitzonderlijk mooie trajecten in de buurt van het oude tracé. Op bepaalde gedeeltes van de route zijn fietslussen gecreëerd door gebruikmaking van alternatieve routes. In combinatie met de hoofdroute ontstaan zo één- of meerdaagse tochten in lusvorm, wat deze gids eveneens interessant maakt voor korte fietsuitstapjes.

 

Meer info over deze route vindt u op de site van de auteur, Guy Raskin.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...