DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op.  artlandtour

op de fiets langs schilderachtige vakwerkboerderijen 
 
Langs prachtige lanen en indrukwekkende vakwerkboerderijen omringd met eikenbomen. Hier beleeft u de 150 kilometer lange “Artland Fietsroute” in het parklandschap tussen Quakenbrück, Fürstenau en Bersenbrück. Talrijke vakwerkhuisjes kenmerken de Burgmanns-stad Quakenbrück. Een “Poggenpad” (kikkerpad) met oversized kikkersporen leidt de bezoeker door de steegjes van de aantrekkelijke binnenstad. Het stadsmuseum Quakenbrück, gevestigd in een schilderachtig vakwerkhuis, geeft het leven van de bevolking in het Artland weer.  
 
In Badbergen, het hart van Artland, staan prachtige 18de eeuwse hoven. De hoven worden gekenmerkt door rijk versierde gevels. Hof Berner bij Badbergen geeft op unieke wijze de handwerkkunst van het vroegere Artland weer. Dit meesterwerk is tussen 1750 en 1751 gebouwd van 80 eiken en is omringd met 200 jaar oude heggen van venijnbomen. 
 
Aan een Barokke torenhelm kan de fietser het naderende vakwerkdorp Gehrde herkennen. Deze plaats is een prima plek voor een korte pauze. Het voormalige bernardijnen klooster van de stad Bersenbrück biedt met het streekmuseum een kijkje in de geschiedenis van het Artland. De simultaankerk uit de 13de eeuw verenigt de parochie,- en de kloosterkerk. 
 
Een katholiek bolwerk in het overwegend protestante Artland vindt de bezoeker bij de St. Nikolauskerk in Ankum. De machtige Romaanse bouw uit de tijd van de eeuwenwisseling wordt ook wel de ”Artländer Dom” genoemd. Het prins-bisschoppelijke slot in Fürstenau herdenkt de 300 jaar dat de stad de belangrijkste vestiging van bisschoppen in het noordwesten was. In Bippen, Kettenkamp, Nortrup en Berge zorgen de hunebedden en een waterslot voor de nodige afwisseling. 
 
Verscholen in het schilderachtige bos ligt het voormalige bernardijnen klooster Börstel. Het kleine museum herbergt naast documenten van de 750-jarige kloostergeschiedenis ook interessante middeleeuwse sculpturen uit de 13de, 14de en de vroege 16de eeuw. 
 
Hooiberg-hotels en boerencafés bieden de fietser de mogelijkheid om  in het Artland het rustieke landleven te proeven. Voor weekendgasten bieden ook de boerderijen uitstekende overnachtingsmogelijkheden.  De avontuurlijke Artland-route kent weinig hellingen en is daarom uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen.
 
Meer informatie: www.tvosl.de
 

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...