DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Van dino’s tot Varusslag: 115 kilometer fietsen door 150 miljoen jaar geschiedenis Dinosaurussen en Varus kenmerken de 115 kilometer lange DiVaTour in het Osnabrücker Land, een fietsroute die prima geschikt is voor een weekendje weg. De versteende voetafdrukken van de dinosaurussen in Bad Essen en de plek van de legendarische Varusslag, behoren absoluut tot één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden onderweg.

 

divatourTijdens deze afwisselende tocht zijn, naast de watermolens, musea en technische monumenten, vooral de uitzichten vanaf de toppen van het Wiehengebergte en de lichte afdalingen de moeite waard. Het uitgangspunt van de route is het kuuroord Bad Essen, een sfeervol stadje gekenmerkt door vakwerkhuisjes. Op steenworp afstand van het centrum bevindt zich de ongeveer 10 meter lange en 6 meter hoge stenen wand met de verassend goed intact gebleven voetafdrukken van de dinosaurussen.

 

Voorbij de oude watermolen, waar een hobbymolenaar iedere zaterdag de traditionele ‘vermaal-techniek’ presenteert, bereiken de fietsers Ostercappeln-Venne, waar een grote ijshoorntjes-fabriek een wafelmuseum heeft opgericht. Bij de nabij gelegen ‘Venner Mühle’ kan de werking van een watermolen worden bekeken. Via het landgoed Neu-Barenaue verloopt de route naar de oude textielstad Bramsche. In dit historische molengebied wordt in het textielmuseum -met nog functionerende machines- het proces van ‘schaap tot stof’ gepresenteerd. In Kalkriese bevinden de gasten zich op historische grond. Hier vond namelijk 9 jaar na Christus de legendarische Varusslag plaats, waar de Germaanse opstandelingen onder leiding van Arminius de Romeinse legioenen versloegen. In het Museum en Park Kalkriese wordt het verloop van deze historische slag weergegeven, vondsten tentoongesteld en de opgravingen gedocumenteerd.

 

Een gezellige etappe langs het Mittellandkanaal brengt de fietser terug naar Bad Essen. Hier zorgt het zoute water voor de nodige rust. De zogenaamde „SoleArena“, een driehoekige installatie, werd in 2010 gebouwd tijdens de beroemde tuinenshow. Sindsdien trekt deze zoutwater arena bezoekers uit alle regio’s.

 

Meer informatie: www.divatour.de 

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...