DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Fietsen over de weg van de Vrede van Westfalen – een fietsroute die Münster en Osnabrück verbindt.

 

De Vrede van Westfalen zorgt nog altijd voor veel beweging tussen de plaatsen Münster en Osnabrück. Waar aan het begin van de 17de eeuw nog ruiters onderweg waren, genieten de fietsers nu vooral van veel natuur en een hoop geschiedenis. De Vredesroute volgt symbolisch alle sporen van de postkoeriers uit de tijd van de vredesonderhandelingen. Vijf jaar lang brachten zij informatie en ontwerp-contracten over tussen de twee steden, die gescheiden onderhandelden in katholieke en protestante kampen. De koeriers hebben zodoende een belangrijke rol gespeeld bij de beeindiging van de dertigjarige oorlog.

 

De fietsers kunnen kiezen tussen de 115 kilometer lange west-route of een korter alternatief, de zogenaamde oost-route van ongeveer 57 kilometer. Beide routes kunnen met elkaar gecombineerd worden. Fietsers die kiezen voor de west-route van Osnabrück naar Münsters komen langs de bezienswaardige plaatsen Hasbergen, Hagen, Bad Iburg, Lienen, Lengerich, Tecklenburg, Ladbergen en Greven.

 

Het vlakke parklandschap van Münsterland en de uitlopen van het Teutoburger Woud bieden ook volop fietsmogelijkheden voor gezinnen met kinderen. Wie op de terugweg nog andere ervaringen wil opdoen en het zuidelijke gedeelte van het Osnabrück wil leren kennen, kiest voor de oost-route. Na een tocht door Telgte en Ostbevern belandt de fietser via Glandorf in het bekende kuuroord Bad Laer. Een bezoek aan de Kneipp-badplaats Bad Iburg met het bekende slot, is absoluut de moeite waard. Vanuit hier verloopt de route terug naar Osnabrück.

 

Internet:www.friedensroute.de

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...