DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Van België via de Alpen en Adria naar Rome, Guy Raskin, 2222km

 

raskinbaarEen fietsroute naar en over de Alpen spreekt tot ieders verbeelding. Achter deze bergketen ligt immers het warme zuiden met bestemmingen als Venetië, Assisi en Rome. De postkoets was in vervlogen tijden het uitverkoren transportmiddel over land. Treinen en rivierboten boden achteraf concurrentie, tot het vervoer over de weg het overnam.

 

Jaagpaden en spoorwegen kwijnen jarenlang weg tot ze net als de feniks die uit zijn as verrijst, weder opstaan als fietswegen. Spoor- en waterwegen die ons leiden van de lage landen naar de bergen. Waar de Romeinen de Alpen overtrokken over de Via Claudia Augusta, vandaag de dag … een fietsroute. Die ook Guy Raskin gebruikt voor zijn route van België naar Rome.

 

Via de Fernpas naar de vallei van de Inn. Innsbruck ligt aan de voet van de Brennerpas, één der poorten naar Italië. Ook de Romeinen gebruikten hem. Over spoorwegroutes gaat het door de Dolomieten naar de Middellandse Zee, langs de Adriatische kust om dan de Apennijnen over te trekken naar Rome. Er is gekozen om tot de Alpen zoveel mogelijk de oude gebergten te omzeilen door zoveel mogelijk gebruik te maken van fietspaden langs waterwegen en over voormalige spoorwegbermen. Daarbij is ook gedacht aan gebruik van recent gecreëerde fietswegen en –paden.

 

Een overzichtje: over de Vennbahn en andere spoorwegen naar de Moezel. Langs rivieren door Frankrijk en Duitsland. In het Vooralpenland de Dampflokrunde, een spoorwegroute die reikt tot de Alpen. De Alpenovergang kunt u niet beter beginnen dan over de Via Claudia Augusta richting Adriatische kust. Via de Inn-fietsroute en de oude Romeinse weg over de Brennerpass (1375 m). Zuid-Tiroolse spoorwegroutes leiden door het Eisack-, het Pusterdal en over de Passo Cimabanche (1530 m) door de Dolomieten. Op de zogenaamde Dolomieten fietsroute gaat het dan verder naar Venetië.

 

raskinromeOp deze route naar de Adriatische kust liggen interessante steden als Innsbruck, Brüneck, Campino d’Ampezzo, Vittorio Veneto, Conegliano, Treviso en Venetië. Dan volgen 350 km Adriatische kust met hoogtepunten als Choggia, de Po-delta, Comacchio, Ravenna, Cervia, Rimini, Pesaro, Fano. Over oude Romeinse tracés gaat het naar het historisch interessante Sassoferrato en via de Passo Cornello over de Apennijnenkam naar Foligno en Spoleto. Carsulae, een Romeinse archeologische site ligt aan de Romeinse heirbaan de Via Flaminia. Tussen Terni en Rome gaat het door een bijzonder mooi landschap van valleien met olijfboomgaarden. Rome fietst u binnen over een enig fietspad langs de Tevere (Tiber).

 

Digitale fietsgids, te koop via de site van Fietscontreien: www.users.telenet.be/fietscontreien

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...