DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


hamburgrugen2De fietsroute van Hamburg naar het eiland Rügen geeft  500 km fietsplezier door het noorden van Duitsland. De tocht loopt over een middeleeuwse handelsroute, van de grootste stad van Noord-Duitsland naar het grootste eiland van Duitsland. 

 

Cultureel gezien start de fietsroute op zijn hoogtepunt: Hamburg. Via de paden langs de rivier de Elbe en later langs het Elbe-Lübeck kanaal fietst u naar Mölln, de stad waar Tijl Uilenspiegel zijn streken zou hebben uitgehaald. Via natuurparken komt u uiteindelijk aan in Hanzestad Stralsund, op het eiland Rügen. In de haven van Sassnitz op Rügen hebt u het eindpunt van de reis bereikt.

 

De route is voor het grootste deel geasfalteerd of anderszins verhard. Het traject voert gedeeltelijk door heuvelachtig terrein, maar is voor de meeste mensen goed te fietsen. 

 

De Bikelinegids is verkrijgbaar bij de Fietsvakantiewinkel.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...