DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


De Saale Radweg

 

saale-radwegDe Saale Radweg loopt van de bron van de Saale bij Zell-im-Fichtelgebirge tot de monding bij Barby in de Elbe. De route is in het noordelijke deel goed te fietsen. Dichter bij de bron is het zwaarder maar wel erg mooi. De route is minder geschikt voor kinderen (of aanhangwagentjes) vanwege de soms matige stukken wegdek en stevige klimmetjes. De route gaat over rustige wegen en fietspaden, meestal verhard of semi-verhard.

De Saale-fietsroute is een mooie route vanaf de Naab langs de Saale en zijriviertjes, voor een groot deel door voormalig Oost-Duitsland. Tussen deze twee stroomgebieden ligt het Fichtelgebergte. Hier fietst het redelijk pittig, maar wel mooi. Veel natuurschoon onderweg, rivieren, grote stuwmeren in de bovenloop van de Saale en bergen. Voor de kwaliteit van de wegen hoef je niet bang te zijn (geen lekke banden, geen gebroken spaken of vergelijkbaar ongemak) al hos je wat harder dan in het westen. Er is vrij veel onverhard, met name in het middenstuk van de fietsroute.

De Stichting Europafietsers geeft een brochure uit die dit traject ondersteunt. Aangeraden wordt ook het Bikelinegidsje van de fietsroute aan te schaffen. Zie ook http://www.saale-radwanderweg.de/.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...