DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Iron Curtain Trail / Radweg Eiserner Vorhang / IJzeren Gordijn Fietsroute

 

Het project Iron Curtain Trail is een samenwerking tussen maar liefst 20 landen, waaronder 14 lidstaten van de EU, en voert de fietser langs het voormalige IJzeren Gordijn.

 

Vanaf de Barentszzee loopt de fietsroute langs de Noorse en Fins-Russische grens naar de Oostzee, langs de kust van Estland, Letland, Litouwen, Kaliningrad, Polen en de voormalige DDR. Vanaf Lübeck voert de route dwars door Duitsland naar het zuiden tot aan de Beiers-Tsjechische grens. Vervolgens over de vlaktes van het Boheemse Woud, door Moravië en de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Wenen wordt op korte afstand gepasseerd. Langs de zuidelijke grens van Hongarije leidt de weg door Slovenië, Kroatië en Servië. Ten slotte wordt de fietser door Bulgarije, Macedonië en Griekenland tot op het noordelijkste puntje van Turkije gevoerd, tot aan de Zwarte Zee kust.

 

ijzeren-gordijn-fietsroute-kleinDe route loopt via een aantal nationale parken met een interessante flora en fauna, en doorkruist een verscheidenheid aan unieke landschappen die het gevolg zijn van de oude grenzen (de voormalige grensgebieden waren meest verboden voor 'publiek', waardoor deze gebieden vrijwel onaangetast zijn gebleven). De route verbindt talloze monumenten, musea en outdoor faciliteiten, die herinneren aan de geschiedenis van de deling van Europa, en aan de vreedzame revolutie die een eind maakte aan die deling.

 

De route is beschreven in drie fietsroute-gidsjes van Bikeline. Uiteraard ook nu weer hoge kwaliteit, veel info en goede kaartjes.

 

Deel 1, Van de Poolcirkel tot aan de Duitse grens

Deel 2, Het Duitse traject

Deel 3, van de Duitse grens tot aan de Zwarte Zee

 

Van het noordelijke deel van deze route is een GPS-track beschikbaar.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...