DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Fietsen in Andalusië - Luc Oteman

 

Wanneer hagel en sneeuw op onze breedtegraad het fietsen nog tot een weinig benijdenswaardige onderneming maken, kan in Andalusië al temidden van miljoenen zonbeschenen olijfbomen onbekommerd worden rondgetoerd. Buiten de midzomermaanden juli en augustus die alleen zijn weggelegd voor de zéér hittebestendigen, leent Andalusië zich het hele jaar rond voor aangename fietsvakanties.

 

De fietsgids 'Fietsen in Andalusie' (uitverkocht, u bent aangewezen op een tweedehands of bibliotheek exemplaar)van Luc Oteman bevat bijna 3000 kilometer aan routes verdeeld over 30 trajecten die samen een grofmazig netwerk vormen dat alle 8 provincies van Andalusië bestrijkt. Zo voeren de routes de fietser weg van de hectische Costa del Sol naar de rustgevende groene bossen van de Serranía de Ronda, van de vogelrijke moerassen van Doñana naar de half-woestijn van Guadix en van de Moorse monumentale pracht van Granada naar de sneeuwvelden van de Sierra Nevada. De belangrijke culturele hoofdsteden Córdoba, Sevilla en Granada, maar ook de kleinere stadjes Ronda, Arcos de la Frontera, Ubeda en Baeza worden daarbij niet overgeslagen.


andalusieoteman
De lengte van de trajecten varieert van 98 kilometer tot 223 kilometer. De verschillende trajecten kunnen in meerdere dagetappes worden onderverdeeld en naar believen worden gecombineerd tot kortere en langere trektochten. Handig is dat de overnachtingsmogelijkheden daartoe steeds vermeld worden. De route kan volledig op de heldere kaartjes in de fietsgids gefietst worden. Hoogteprofielen illustreren de te verwachten beklimmingen onderweg, terwijl het weergegeven totale hoogteverschil een indicatie geeft van de zwaarte van de rit. Naast de meer fietstechnische info over wegkwaliteit, reliëf, drinkfonteinen en fietsenmakers onderweg, is er uiteraard ook aandacht voor het klimaat, de geschiedenis de Spaanse keuken en vooral natuur en landschap.

 

Meer informatie over deze fietsgids op www.opdefiets.net.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# Centro Ciclismo Andalucia 16-10-2012 10:10
Het betreft een standplaatsvaka ntie, wat betekent dat u elke dag weer terugkeert op het logeeradres om daar heerlijk uit te kunnen rusten aan het zwembad en te genieten van de speciaal voor u bereide diners.

De week staat natuurlijk volledig in het teken van de fiets. We ontdekken dit deel van Andalusië vanaf de racefiets gebruik makend van, over het algemeen, goede wegen en medeweggebruike rs die gewend zijn fietsers met het nodige respect te behandelen.

Het samengestelde programma vormt een basis voor de activiteiten in het zadel en geeft een indruk van wat u deze week kunt verwachten. Dat betekent niet dat er geen enkel overleg zal plaatsvinden als de definitieve groep deelnemers bekend is. Zowel per dag, maar ook onderweg nog, is aanpassing mogelijk. Elke route is namelijk zo opgebouwd dat een kleinere of grotere lus mogelijk is. De route kan worden aangepast voor de hele groep, maar omdat er twee begeleiders meerijden, is het ook mogelijk de groep tijdens de route in tweeën te splitsen en één deel een kortere route te laten rijden. En natuurlijk is er voor noodgevallen een bezemwagen beschikbaar.

Dit betekent dus fietsplezier voor iedereen met inspanning aangepast aan persoonlijk niveau.

Onderweg wordt, naast wat we bij de start meenemen, dan wel standaard meenemen in de bezemwagen, ergens een lunch gebruikt en voldoende gestopt om wat vloeibaars te nuttigen. De prijs is gebaseerd op half pension (ontbijt en diner) dus het gebruik onderweg is voor eigen rekening.

Wij bieden fietsvakantie op mountainbike en op racefiets. www.cc-andalucia.com
# Gerard 02-04-2012 14:03
Vanuit Málaga is het ideaal om een route door Andalusië te beginnen. In het centrum vlakbij het Toeristisch bureau kun je prima Trekking- of mountainbikes huren. Bij het fietsverhuurbed rijf Bike2Malaga (www.biketoursmalaga.com) hebben ze prima fietsen. Er zijn ook fietstassen, helmen en andere toebehoren verkrijgbaar zodat dit niet uit Nederland meegenomen hoeft te worden. Verder worden er goede actuele tips gegeven over routes en kun je actuele fietskaarten meekrijgen.
# Walter Michels 17-02-2009 17:54
Fietsend vanaf Trevelez oostwaarts, kom je na 12 km langs het kleine dorpje Juviles. Hierna volgt een gemeen klimmetje van 3 km. Het genieten van de afdaling daarna naar Berchules zou betekenen dat je na 1 km links de oprit van ons Casa Rural El Parajemist.
Zonde, want ook zonder bij ons te overnachten is een bezoekje aan ons terras de moeite waard. Voor de echte fietser is het goed te weten dat ik als uitbater, duursporter en kok, lekker en sportief nuttig eten op tafel zet.. Wellicht te overwegen bij de planning van de fietstocht door dit gebied.
Wij verhuren ook mountainbikes. Bekijk onze website (www.elparaje.com)

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...