DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Fietsen in Zuid Engeland en Wales - Luc Oteman

 

Fietsen in Zuid-Engeland of Wales is vooral genieten van de kleinschalige "typical English countryside", van de verrassende ontmoetingen met mensen onderweg en van de ongedwongen gastvrijheid die met name de traditionele en kleurrijke pubs kenmerkt. Het fietsen kan er echter ook inspannend en lastig zijn door de soms onwaarschijnlijk steile hellingen en, buiten het doolhof van plattelandsweggetjes, vaak volle wegen. 

 

De fietsgids 'Fietsen in Zuid Engeland en Wales' van Luc Oteman is bedoeld als leidraad voor het maken van mooie trektochten en dagtochten door het zuiden van Engeland en door Wales. Op gedetailleerde wijze wordt een routenetwerk beschreven van 2500 kilometer lang, dat onderverdeeld is in 36 routes. De routes worden geillustreerd met heldere kaartjes, hoogteprofielen en alle benodigde praktische informatie. Diverse meerdaagse trektochten kunnen zo naar believen worden samengesteld. Een grote ronde door Wales van 700 kilometer, een kortere van 300 of 365 kilometer door Kent en Sussex, een korte van 265 kilometer door Devon, of een 550 kilometer lange rondrit door Wiltshire, Somerset, Dorset en Hampshire, of de klassieke route van Dover naar Land's End.


engeland-wales-oteman
Deze fietsgids is helaas niet meer te koop. U zult op zoek moeten gaan naar een exemplaar bij de bibliotheek of een tweedehands exemplaar op internet moeten opscharrelen. Wachten op een herdruk heeft ook geen zin, want die komt er niet. Goede vervanging van deze fietsroutegids kunnen de beschreven en bewegwijzerde fietsroutes van Sustrans zijn, of de Hart van Engeland fietsroute.

 

Wilt u wel graag fietsen in Zuid-Engeland, maar uw reis liever laten organiseren? Dat kan met EOS Cycling. Deze Nederlandse reisorganisator is gespecialiseerd in fietsvakanties in en rondom het New Forest National Park.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# Harrie Jansson 26-07-2010 09:59
Ik heb veel plezier van deze gids gehad.
Tegen een gering bedrag wil ik graag iemand een plezier doen met deze prima gids.
# Gerard Wigmans 04-04-2014 15:57
Harrie Jansson zei:
Ik heb veel plezier van deze gids gehad.
Tegen een gering bedrag wil ik graag iemand een plezier doen met deze prima gids.

Dag Harry, deze zomer wil ik traject Zuid-Engeland gaan fietsen en zou graag de gids van je willen kopen,
Gerard Wigmans, geef betalingswijze door dmv
tel.06-39251407 of e-mail:wigmans.g@gmail.com
Alvast dank !

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...