DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


De fietsroute 'langs oude wegen en pelgrimssteden' voert de fietser over het platteland van België en Frankrijk naar Oloron in de Pyreneeën. Platteland weliswaar dat gelardeerd is met sfeervolle plaatsjes en historische steden vol bezienswaardigheden. Het karakter is heuvelachtig, maar echte bergen boven 550 meter worden vermeden. De fietser wordt langs oude wegen deelgenoot van een ontdekkingstocht door het boeiende en rijke Europese verleden. 


Deze gids volgt historische pelgrimsroutes langs overwegend rustige, niet-touristische en goed berijdbare wegen en paden. De derde druk is uitgevoerd in kleur en in een iets ruimer formaat dan de voorgaande drukken. Voor de terugfietsers is de hoofdroute tevens voorzien van een beschrijving van zuid naar noord.

Deel 1, van Maastricht en Aken naar Nevers


langs-oude-wegenDe route begint naar keuze in Maastricht en/of Aken en voert 700 kilometer langs beroemde pleisterplaatsen en prachtige vestingstadjes als Montmédy, Troyes, Auxerre en Vézelay naar Nevers aan de Loire.
Verschillende landschappen wisselen elkaar af, soms meerdere malen per dag. Na een besloten vallei volgt een weids uitzicht vanaf een heuvelrug, dan weer uitgestrekte golvende graanvelden waar de fietser zich een hele dag nietig voelt in de leegte. Het begin van de route door de Ardennen wordt door velen als pittig ervaren, maar daarna wordt het gemakkelijker.

Deel 2, van Nevers naar Oloron.


Deel 2 sluit in Nevers aan op deel 1 van deze route. Van Nevers gaat de route via middeleeuwse pelgrimsstadjes als la Châtre, Bénevent-l´Abbaye, St. Léonard-de-Noblat, Rocamadour, Cahors en Moissac naar Oloron Ste.Marie aan de voet van de Pyreneeën. Naarmate men zuidelijker komt verandert het landschap geleidelijk, het wordt droger en warmer en de stadjes veranderen mee met arcaden en overdekte marktpleinen. Men ervaart door de overvloed aan historische overblijfselen steeds meer op een route naar Santiago de Compostela te fietsen. Maar ook valt te genieten van resten van de Gallo-Romeinse en middeleeuwse geschiedenis en prachtige romaanse bouwkunst, afgewisseld met vergeten plattelandsdorpjes aan verlaten lokale weggetjes.

Twee aanvullende trajecten zijn in de routegids opgenomen: een routevariant over Lourdes, voor wie deze bedevaartplaats wil bezoeken, en een verbinding van Oloron-Ste.Marie naar St.Jean-Pied-de-Port voor wie voorkeur heeft voor de Roelandspas op weg naar Santiago.

 

Meer info op www.europafietsers.nl.

 

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.

 

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# steens 03-05-2009 23:16
Tussen Ervy en Ligny le Chatel is slecht 1 km van de route
In Vieux Camps/ Germigny is een prima chambre d'Hotes
bij een franse famillie wordt u gastvrij ontvangen.

tel. 00 33 (0)386 353426
Familie Peyronnon
44 Grande Rue
Vieux Champs

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...