DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Fietsen naar Praag

 

Voor fietsers blijft Praag lokken als eindbestemming van een lange fietstocht. Vandaar dat de Fietskaart Informatie Stichting een fietsroute maakte die Nederland met Praag verbindt. De route voert langs bruisende rivieren, onneembare vestingen, nostalgische kuuroorden en sfeervolle oude steden. Een mooi traject, steeds weer anders en nog met volop ruimte om je heen. De route is op kaartjes met schaal 1:100.000 ingetekend en in beide richtingen beschreven. Er zijn een aantal (kortere) alternatieven opgenomen. De kortste route is circa 1.030 km. Het boekje bevat, naast de routekaartjes, veel stadsplattegronden en vermeldingen van overnachtingvoorzieningen zoals campings, hotels en kamers. Op heuvelachtige etappes hoeft nooit erg lang en zwaar geklommen te worden. Meestal loopt de route langs een rivier of, zoals in het Fichtelgebergte, over een geleidelijk stijgende voormalige spoorweg, en natuurlijk zoveel mogelijk over stille wegen en fietspaden.


fietsen-praagDe route loopt over grote trajecten langs rivieren: we beginnen in Nederland langs de Rijn en gaan dan vervolgens langs de Lippe, de Diemel, de Weser, de Werra, en de Main tot het Fichtelgerbgte. Langs de Kösseine bereiken we dan na ruim 850 km in Tsjechië het stadje Cheb aan de Ohre. Na Plzen volgen we nog het riviertje de Klabava. Vlak bij Praag fietsen we langs de Berounka en de Moldau. Naast mooie landschappen 'barst' het onderweg van de culturele en historische hoogtepunten.

Tastbare herinneringen aan de Romeinse tijd zijn er langs Rijn en Lippe. Iets verder naar het oosten, langs de Diemel en de Werra, liggen verrassend mooie stadjes boordevol vakwerkgevels. Hier is het verschil tussen het voormalige, landelijke Oost-Duitsland en het moderne West-Duitsland bijna tastbaar. Overal langs de route staan oude kloosters en kastelen, zoals de beroemde Wartburg in het Thüringerwoud en Karlstejn in Bohemen. En niet te vergeten de barokke paleizen in Coburg en Bayreuth. Wie zichzelf echt goed wil vertroetelen, blijft een dagje hangen tussen de vergane glorie in kuuroorden als Frantiskovy Lazne en Marianske Lazne, waar Goethe, Marx en keizer Franz troost zochten voor hun kwalen, katers en hopeloze liefdes.

De route kan goed in delen gefietst worden.Vooral de trajecten langs Rijn, Lippe, Diemel, Weser en Werra zijn met kleinere kinderen goed te fietsen. Voor grotere kinderen is de hele route geschikt. Het uitstekende treinnetwerk in Duitsland en Tsjechië biedt diverse mogelijke in- en uitstapplaatsen.


Meer informatie vindt u op www.europafietsers.nl

 

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# g stam 14-06-2012 22:18
wij reizen per trein vanuit praag met de trein terug met fietsen wie kan mij ervaringen mededelen
# Christine de Blécourt 25-06-2011 17:41
Mozaïek Reizen verzorgt sinds een aantal jaren voor verschillende fietsers het Tsjechische deel van het traject "Fietsen naar Praag". Het gaat dan vooral om:
1. onderdak voor de etappes vanaf de grens,
2. de juiste/mooiste route, en
3. 24-uurs achtervang in Tsjechië voor het geval.

Heb je hier belangstelling voor, mail dan met christine@mozaiekreizen.nl.
# Trudy Verhoek 24-03-2011 10:55
Mee naar Praag, op de fiets? 4e dame gezocht, leeftijd tussen 50 en 60 jaar, die in augustus met 3 dames mee wil naar Praag
Rond 6-8 vertrek, 3 weken onderweg, 1100 km. De route \"voert langs bruisende rivieren, onneembare vestingen, nostalgische kuuroorden en sfeervolle oude steden\", en is niet al te zwaar.
Neem svp contact op als je je aangesproken voelt.!

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...