DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Fietsen in Toscane en Umbrië - Luc Oteman

 

Toscane en Umbrië zijn Italië's fietsregio's bij uitstek en het fietstoerisme floreert er al jaren. Nergens anders in Italië is de combinatie van fraaie landschappen, cultuurhistorie, een aangenaam klimaat en culinaire verzorging zo uitgebalanceerd als hier. Een cappuccino geserveerd door een zwierige ober op een middeleeuwse 'piazza' omzoomd door statige 'palazzi' is nooit ver weg. Behalve de soms te drukke en warme zomermaanden juli en augustus lenen Toscane en Umbrië zich van april tot en met oktober voor ontspannen fietsvakanties.

 

italie-oteman

 

 De fietsgids 'Fietsen in Toscane en Umbrië' van Luc Oteman bevat 44 routes, samen een netwerk vormend van ruim 2500 kilometer, tot in alle windstreken van Toscane en Umbrië. Het netwerk biedt niet alleen talloze mogelijkheden voor het maken van een trektocht maar ook veel aanknopingspunten voor dagtochten.

In Toscane liggen de culturele hoofdplaatsen Florence, Pisa, Lucca en Siena aan de routes maar ook pareltjes als San Gimignano, Monteriggioni, Volterra, Montalcino, Vinci, Montepulciano en Arezzo worden niet overgeslagen. In Umbrië bestrijkt het netwerk naast Perugia, Assisi en Spoleto ook Gubbio, Todi, Orvieto en Città di Castello. Buiten al dit stedenschoon voeren de routes ook door de natuur van de Alpi Apuane in het noorden, over binnenweggetjes in de Chianti, dwars door het Monte Amiata massief in het zuiden, om het Lago di Trasimeno en Lago di Bolsena en over groene bergpassen in de Apennijnen.
Elk traject wordt verduidelijkt met een helder kaartje, een hoogteprofiel en alle andere voor fietsers relevante informatie als overnachtingsmogelijkheden, fietsenmakers en wegkwaliteit. Daarnaast is er uitgebreide aandacht voor geschiedenis en cultuur, de keuken en vooral natuur en landschap.

 

Meer informatie over deze fietsgids vindt u op www.opdefiets.net.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...