DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Limes fietsroute, fietsen van Nederland naar de Zwarte Zee

 

De Limes-fietsroute volgt de voormalige noordgrens van het Romeinse rijk. De route biedt de trekkende fietser een praktische gids om op aantrekkelijke en relatief gemakkelijke manier dwars door Europa te koersen, naar de oostelijk gelegen landen. De route volgt in grote lijnen de vroegere noordgrens van het Romeinse Keizerrijk, van de Noordzee tot aan de Zwarte Zee (Limes is latijn voor Grens). Resten van de Limes en de bijbehorende verdedigingswerken zijn op veel plaatsen nog tastbaar aanwezig. Dit geeft een extra dimensie aan de uitdaging de route op eigen kracht in één keer of in meerdere tochten te volbrengen. Dagetappes bepaalt u zelf aan de hand van aangegeven overnachtingsplaatsen. Langs zoveel mogelijk rustige wegen en paden komt men fraaie stadjes en vele bezienswaardigheden tegen. Globaal werd de Limes gedurende honderden jaren gevormd door de Rijn en de Donau, met tussen beide rivieren een syteem van wallen. Langs de hele linie lagen op afstand van 1 tot 2 uren gaans forten (Castellae) en wachtposten. Deze waren verbonden door stevig gefundeerde en vaak bestrate wegen. Veel Castellae hebben zich ontwikkeld tot steden, zoals bijvoorbeeld Alphen, Bodegraven, Utrecht en Nijmegen. In Duitsland ondermeer Xanten, Keulen, Remagen en Regensburg. In Nederland zijn de resten van de Limes vooral terug gevonden in de vorm van fundamenten, gebruiksvoorwerpen en munten. In Duitsland zijn de resten van het wallensysteem in het landschap nog duidelijk te zien en een aantal Castella is met wachttorens gerestaureerd.


limes-fietsroute
Deel 1, ca 1000 km van Katwijk naar Regensburg aan de Donau


De route begint in Katwijk en eindigt naar keuze in Regensburg of Passau. De lengte van de hoofdroute is ca. 1000 km langs overwegend kleine wegen en fietspaden door rivierdalen. Het hoogste punt is 500 meter. Deze route is ook geschikt voor degene die niet heel ervaren zijn in het lange-afstandfietsen. Voor de klimmers voert een alternatief routedeel door de Taunusheuvels. Naast Romeinse overblijfselen zijn er de slingerende weggetjes langs rivieren en de prachtige stadjes met vakwerkhuizen, die deze route aantrekkelijk maakt.

Deel 2, ca 1100 km van Regensburg naar de Roemeense grens


Het tweede deel van de route volgt het populaire Donaudal via Passau en Wenen naar het minder bekende Hongarije.De hoofdroute komt dwars door Budapest en de legendarische Puszta. Een heuvelachtigere alternatieve rondrit leidt via het Balatonmeer naar Szeged.

Deel 3, ca 1300 km dwars door Roemenië naar de Zwarte Zee


Deel 3 van de fietsroute doorkruist Transsylvanië met een grote boog oostwaarts over de Draculapas naar de beroemde kloosters van de Bukovina en leidt door Moldavië naar de Donaudelta. Na 1280 kilometer eindigt de route in de Romeinse havenstad Tomis, het huidige Constanta.

 

Meer informatie over deze fietsroute op www.europafietsers.nl.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...