DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


De Loire-Rijn-Donau-fietsroute door Midden Frankrijk, Noord Zwitserland en Zuid Duitsland maakt deel uit van Ring 2 van het Fietsweb en beschrijft een verbinding tussen de stad Nevers aan de Loire en Tuttlingen aan de Donau. De Franse kant is een voortzetting van de Loire-Kastelen-route (loire-kastelenroute) en is bijna 450 km lang. Vervolgens gaat de route over 130 km langs de Rijn en steekt dan over naar de Donau (50km). Aan de Duitse zijde kan dan de tocht worden vervolgd met de Donau-route (donauroute).


loire-donau-fietsrouteDe route gaat door een gebied waar landschappelijk schoon regelmatig wordt afgewisseld met cultuur. Na het dal van de Loire volgt het heuvelachtige natuurpark Le Morvan , de Rijn met de beroemde waterval van Schaffhausen, de bron van de Aach en tenslotte eindigt de fietsroute bij de grootste rivier van Europa, de Donau.

De route voert langs grote rivieren met kastelen en mooie dorpjes, en door grotere steden als Autun, Beaune en Basel, waar nog vele kenmerken van een rijke geschiedenis zijn terug te vinden.

 

Meer informatie op de site van de Europafietsers.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...