DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Landelijke Fietsroutes Nederland

bestelknopje alle lange afstandsfietsroutes, per route een fietsgids

  alle lange afstandsfietsroutes, op 20 handige meeneemkaarten 

  de sterkste fietskaart van Nederland

  Ronde van Nederland, Fietsen langs de rand van Nederland


lange-afstands-fietsroutes-nederlandDe Landelijke Fietsroutes (LF-routes) in Nederland vormen een wijdvertakt bewegwijzerd fietsnetwerk van ruim 4.500 km door heel Nederland. De fietsroutes lenen zich uitstekend voor een fietstrektocht of een weekendje tussendoor. U kunt naar eigen inzicht talloze fietstochten op maat samenstellen. Van de meeste routes is ook een gids verkrijgbaar.

 

De nummering van de landelijke fietsroutes in de Europese planner zijn nog overgenomen van een oude versie van de Landelijke Fietskaart; Tegenwoordig zijn er een aantal fietsroutes tot vakantieroute gemaakt (zie het kaartje rechts), en zijn de overige routes niet meer genummerd. Er wordt hard gewerkt om deze wijziging ook in de planner door te voeren. Het is altijd mogelijk om de meest recente informatie van de LF-routes met de fietsrouteplanner van de Fietsersbond te plannen. De gekozen route is dan direct uit te printen en de gps-track te downloaden.

 

 De Landelijke Fietsroutes laten u Nederland in al haar veelzijdigheid zien. Van bos, heide en boerenland tot duinen, dijken en uiterwaarden. Maar u doorkruist ook leuke steden en rustieke dorpjes. U fietst daarbij hoofdzakelijk op rustige, veilige binnenweggetjes en vrijliggende fietspaden. De routes staan garant voor kwaliteit. Ze zijn met behulp van vele vrijwilligers uiterst zorgvuldig uitgestippeld en gecontroleerd. Wie snel van de ene naar de andere plaats wil, kan de gangbare routes nemen, veelal langs drukke, doorgaande wegen. Wie ontspannen en rustig wil fietsen kiest de LF-routes. Ze maken weliswaar vaak een kleine omweg, maar ze zijn ook mooier en vele decibellen stiller.

Het gehele LF-netwerk van 4.500 kilometer is in twee richtingen bewegwijzerd. De routemarkering bestaat standaard uit rechthoekige bordjes met een groene cursieve opdruk. Een groot aantal bewegwijzerde LF-routes in Nederland wordt apart beschreven in geïllustreerde, full colour uitgaven op A5-formaat: de LF-trajectgidsen en de LF-bundelgidsen met grote fietsronden. In de trajectgidsen komen natuur, landschap en bijzonderheden onderweg uitgebreid aan bod. De gidsen bevatten gedetailleerde routekaarten (schaal 1:150.000) en stadsplattegronden. Ook een overzicht van nuttige adressen, waaronder overnachtingsmogelijkheden is opgenomen.

Het is ook mogelijk de LF-routes online te plannen met de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. De gekozen route is dan direct uit te printen, de gps-track te downloaden.

 

Meer informatie over de Landelijke Fietsroutes in Nederland vindt u op www.landelijkefietsroutes.nl

 

Van deze fietsroutes zijn GPS-tracks beschikbaar.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# Francis Jonk 19-07-2012 10:30
Op de LF4-route Arnhem - Berlijn bevindt zich het schitterende monumentale pand B&B Het Rosbach in Geesteren (Gld). T: 06-10225716, W: www.aanhetrosbach.nl

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...