DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Als vervolg op de route Onbegrensd fietsen naar Barcelona biedt deze fietsgids van Paul Benjaminse een fietsroute vanaf Girona naar Andalusië: Onbegrensd fietsen naar Andalusië. Daarbij worden in Andalusië steden aangedaan als Granada, Cordoba en Sevilla, maar ook minder bekende als Málaga en Cadiz, zodat er een rondreis door Andalusië mogelijk wordt. Daardoor kun je straks tot diep in het najaar of vanaf vroeg in het voorjaar een rondje door Andalusië fietsen.

 

Deze fietsroute voert door onbekende, maar ook zeer mooie delen van Spanje, waardoor deze tocht al gauw het karakter krijgt van een ontdekkingsreis naar het ware Spanje. Hoewel Spanje nu niet direct een fietsland is, voert de route hele stukken over nieuw asfalt op oude spoorbeddingen, en andere vrijliggende fietspaden. De gids bestaat uit 26 detailkaarten en 9 stadskaarten, uitgebreide routebeschrijvingen en alle overnachtingsmogelijkheden onderweg.  

onbegrensd-fietsen-andalusie


De route loopt door een van de meest fascinerende gebieden van Spanje via Teruel naar Cuenca en vandaar zuidwaarts naar de Sierra de Cazorla. Het landschap is prachtig, maar het is wel iets weerbarstiger dan op de bestaande routes naar bijvoorbeeld Rome en Barcelona. Ook het aantal accomodaties langs de route is schaarser. Maar als je met die twee factoren rekening houdt, krijg je er een prachtige route voor terug.

Ook voor deze route maakt Paul Benjaminse weer gebruik van zoveel mogelijk autovrije paden en wegen. Fietsen over jaagpaden, oude spoorbeddingen en rustige wegen kan al in Catalonië vanaf Girona richting Olot, maar ook verder op weg naar Teruel waar de route dwars door een prachtig bergachtig landschap loopt, over een oude spoorbedding compleet met tunnels waarvan de verlichting aangaat als je binnenkomt. In Andalusië wordt er ook gebruik gemaakt van vrijliggende fietspaden over oude spoorwegbeddingen.

 

Hoogteprofielen en meer informatie over deze fietsroute zijn te vinden op de site van Paul Benjamense.

 

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# Greet Luursema 14-08-2012 21:25
Volgend jaar willen wij graag de route van Onbegrensd Fietsen van Malaga naar Barcelona fietsen. Tot nu toe gaan we met trein en fiets. In Spanje is dat beperkt tot regionale treinen. Wie heeft er tips over het vervoer of ervaring met Travel Light?
# Karina Devriendt B&B Tandem 14-06-2012 13:39
Hallo,
wij hebben dit jaar al twee keer gasten ontvangen in onze B&B vlak bij het vliegveld van Girona, die een route begonnen van "onbegrensd fietsen". Het was een positieve ervaring, heel aangename mensen, en we hadden elkaar natuurlijk veel te vertellen, want wij fietsen zelf ook graag.
Onze gasten waren ook tevreden.
We wensen iedereen nog veel fietsplezier,
Pedro en Karina
B&B Tandem
:zzz

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...