DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Grote Routepaden Vlaanderen

 

De Vlaamse Grote Routepaden zijn fiets-en wandelroutes die zijn uitgezet voor de fietstoerist. De fietsroutes worden bewegwijzerd met blauw-gele tekens. Het zijn routes in lijn die diverse regio’s, en zelfs landen doorkruisen. Zij worden ontwikkeld voor de recreatieve fietsers die er een fietsvakantie, een weekend- of dagtrip kunnen op doorbrengen. Voor de trajecten wordt gezocht naar veilige wegen en naar mogelijke overnachtingsplaatsen.


grote-routepaden-belgieVan de meeste LF-routes worden topogidsen uitgegeven. In deze gidsen vind je de gedetailleerde wegbeschrijving en alle nodige toeristische en praktische informatie. De topografische kaarten hebben een schaal van 1:50.000. De LF-routes van Toerisme Vlaanderen worden bewegwijzerd met rechthoekige bordjes, en zijn tevens te fietsen aan de hand van de topogidsen.

Topogidsen
De trajecten worden ingetekend op topografische kaarten, ook wel stafkaarten genoemd. Deze kaarten van het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) zijn uitermate gedetailleerd en hebben een grote nauwkeurigheid. Als schaalgrootte wordt 1:50.000 gehanteerd. Naast deze kaarten bieden de topogidsen een schat aan gegevens: een uitgebreide routebeschrijving met toeristische en praktische informatie, kaderstukjes met de historische of culturele achtergronden van de landschapselementen of bezienswaardigheden, tabellen met referentiepunten en afstanden, gegevens over eten, drinken en overnachten, enz. Daarnaast worden meestal een aantal suggesties gegeven voor meerdaagse rondritten of korte fietsvakanties.

 

Meer informatie over deze Vlaamse  lange afstands fietsroutes op www.groteroutepaden.be.

 

Kijk hier voor meer informatie over de Vlaanderen fietsroute.

 

Van deze fietsroutes zijn GPS-tracks beschikbaar.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# Ammans Vakantie Appartement in 26-11-2007 21:51
Prachtig initiatief. Ik leg er direct een link naartoe op onze site!

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...