DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


'Zonder grenzen' fietsen naar Venetië, wie wil dat nou niet? Met de fietsgidsen van Paul Benjaminse is het mogelijk. Venetië, zeg maar het Giethoorn van het zuiden ;) , heeft ook voor de fietsreiziger veel te bieden. 

 

Deel 1, Antwerpen - Bern, 700 km

 

onbegrensd-fietsen-venetie-1

Vanaf de delta van de Schelde voert de route eerst geleidelijk van het Vlaamse Laagland naar de Ardennen om dan via autovrije wegen door Luxemburg te geraken. Metz en Nancy zijn mooie steden op weg naar de Vogezen. Over de fietspaden langs de Moezel en de zijrivieren kom je steeds hoger op weg naar de overgang naar de Elzas. Aan de andere zijde doorkruis je de Sundgau, Ajoie in de Zwitserse Jura. Via de kloof van Pichoux doorsnijdt je de plooien van de Jura om daarna af te dalen naar het meer van Biel. Nog even en je bent in Bern bij de beren. Een afwisselende route met heel veel autovrije wegen die een goede toegang geeft tot Zwitserland en Italie.

 

Deel 2, Bern - Venetië, 730 km

 

Na Bern gaat het geleidelijk richting de Alpen. Vanaf Kandersteg volgt een afdaling naar het Rhonedal en Brig aan de voet van de Simplon. U heeft zelf de keuze of u over de pad rijdt of wellicht er onderdoor. Vervolgens bereikt u de Italiaanse meren. Vanaf Como gaat het naar Bellagio en de Adda om uiteindelijk in Bergamo uit te komen. Via een zeer afwisselende route fietst u verder via Brescia, het Gardameer en Verona, naar het romantische Venetie.

 

Meer informatie over deze fietsroute op de site van Cyclingeurope.nl.

 

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.

 

onbegrensd-fietsen-venetie-2 

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# Yvonne Moolhuijsen 18-03-2015 10:25
Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of info@hauskolbnitz.com. Wij verheugen ons op jullie komst!
# Yvonne Moolhuijsen 18-03-2015 10:27
Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com
# Piet Steffen 12-06-2012 20:39
Steffensgard is een kleine camping nabij Ramsele en Junsele.
Midden-Zweden. Trefwoorden; rust,eland spotten,lang licht,meertje dichtbij,kanova ren vanaf de camping en vissen. :-)
http://www.steffensgard.nl
# Charlotte Dekkers 24-08-2010 12:52
Hallo Allemaal,

Lees net je leuke artikel en fietsroute met als bestemming Venetie. Wellicht een leuke tip, mijn website Ontdek Venetie, met veel info en adressen in Venetie.

Groetjes

Charlotte

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...