DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


De Zilverroute, een veelzijdige fietsroute van Sevilla over gedeeltelijk een 2000 jaar oude Romeinse heerbaan en de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Twee totaal verschillende delen van Spanje: het warmbloedige Andalusië met de spierwitte dorpjes en het door de Kelten beïnvloede Galicië met de kenmerkende grijze natuurstenen huizen met de serres. Daartussen o.a. het onbekende en hete Extremadura. Onderweg beleeft de fietser belangrijke episodes uit de Spaanse geschiedenis: de tijden van de Romeinen, de Moren, de ridders van de Orde van Santiago en de conquistadores die na de ontdekking van Amerika naar de nieuwe wereld trokken.

 

zilverrouteMet de indrukwekkende oude steden Sevilla, Mérida, Trujillo, Salamanca, Zamora en uiteindelijk Santiago de Compostela. Overal langs de route is Santiago (Sint Jacob) als patroonheilige van Spanje aanwezig in de vorm van kunst en feesten. Een van de hoogtepunten onderweg is de berg Tentudia op de grens van Andalusië en Extremadura. Op dit strategische punt met een schitterend uitzicht zou in het jaar 1245 Maria de ridders van de Orde van Santiago te hulp zijn geschoten in een beslissende veldslag tegen de Moren. Nog altijd wordt ieder jaar deze overwinning gevierd met een uitbundig feest op deze berg.

De totale lengte van de fietsroute is 1250 kilometer.

 

Meer informatie over deze fietsroute: www.fietswegen.nl.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...