DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Fietsen in Frankrijk - Luc Oteman

 

De serie 'Fietsen in Frankrijk' van Luc Oteman bestaat uit drie delen: west, midden en oost Frankrijk. De boekjes zijn officieel uitverkocht, en worden niet meer herdrukt. U zult dus gebruik moeten maken van een tweedehands exemplaar. Wees er op bedacht dat de gegeven informatie gedateerd kan zijn. 

 

Deel 1: fietsen in Frankrijk west

In het relatief weinig geaccidenteerde westen, temidden van de hagen en heggen van het Normandische platteland, langs de Bretonse klifkusten, tussen de kreken en kanalen van de Vendée, in de bochtige rivierdalen van de Dordogne of door de geurende pijnboomwouden van Les Landes is fietsen een waar genot. Dit deel biedt naast algemene fietsinformatie voor het héle land een overzicht van fietsmogelijkheden en bezienswaardigheden in vijf gebieden van West-Frankrijk: Normandië, Bretagne, Vendée-Charente Maritime, Les Landes en Dordogne. Speciale aandacht gaat uit naar reliëf, klimaat, historie, keuken en vooral natuur. De acht verschillende routes van deze gids met in totaal ruim 1000 kilometer gedetailleerde routebeschrijving laten zoveel mogelijk van de verschillende aspecten van elke streek zien en worden geïllustreerd met alle voor fietsers relevante informatie als kaartjes, hoogteprofielen, overnachtingsmogelijkheden en fietsenmakers. Helaas is dit deel uitverkocht en wordt niet meer herdrukt. U zult dus zelf op zoek moeten gaan naar een (tweedehands) exemplaar. Het ISBN-nummer is 906455160X, Uitgeverij Pirola.

 

Deel 2: fietsen in Frankrijk, midden

In deze gids beschrijft Oteman negen routes van in totaal ruim 1600 kilometer door de Provence, Languedoc, Ardèche, Cevennes, Causses en Auvergne. Verder uitgebreid aandacht voor de voorbereiding van de fietstocht of fietsvakantie, de uitrusting, te gebruiken kaarten. Met hoogteprofielen van de routes en Nederlandstalige beschrijving. Dit deel is helaas uitverkocht en wordt niet herdrukt. U zult dus zelf op zoek moeten gaan naar een (tweedehands) exemplaar. Het ISBN-nummer is 9064551618, Uitgeverij Pirola, 1994.

Deel 3: fietsen in Frankrijk, oost

De gids Fietsen in Frankrijk oost beschrijft 10 routes in en rond de Vogezen, de Jura, de franse Alpen en Bourgondië. Pedaleren over lekker lopende wegen van ruw, roodgetint asfalt in de Morvan, tussen grazige valleien van de Jura, door de machtige rotskloven van de Vercors of tussen de wijngaarden van Côte d'Or en Elzas. Maar ook inspannend fietsen op de magistrale kammenweg over de hoogste Vogezentoppen of ploeteren op de hellingen van uitdagende, witbesneeuwde Alpenreuzen. Fietsen in Oost-Frankrijjk is nooit saai en iedereen vindt er het op de eigen mogelijkheden toegesneden terrein. Dit deel biedt behalve algemene praktische informatie een overzicht van fietsmogelijkheden en bezienswaardigheden in Bourgondië, de Alpen, de Jura en de Vogezen. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar reliëf, klimaat, historie, keuken en vooral natuur. De tien verschillende routes van deze gids met in totaal bijna 1200 kilometer gedetailleerde routebeschrijving laten zoveel mogelijk verschillende aspecten van elke streek zien en worden geïllustreerd met alle voor fietsers relevante informatie als kaartjes, hoogteprofielen, overnachtingsmogelijkheden en fietsenmakers. Uitgeverij Pirola, net als de andere deeltjes in deze serie Fietsen in Frankrijk is dit boekje niet meer nieuw te verkrijgen. U zult dus moeten zoeken naar een gebruikt exemplaar.

 

De site van Luc Oteman: www.opdefiets.net

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...