DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Fietsroutes in Polen

Polen staat niet bekend om zijn uitgebreide fietsroutenet. Toch zijn er ook in Polen veel mogelijkheden om te fietsen over rustige weggetjes. Uitgeverij Kettler geeft bijvoorbeeld de tweedelige gids 'Polen per rad' uit, Bikeline heeft een routegidsje van de Oostzeeroute, en Polen zelf bouwt aan de totstandkoming van een aantal greenways, waarvan er een paar al gebruiksklaar zijn: 

 

Amber Trail Greenway

De Amber Trail Greenway is een fietsroute van de Hongaarse hoofdstad Budapest naar Gdansk in het Noorden van Polen. Belangrijke Poolse steden als Warschau en Krakau worden onderweg aangedaan. De fietsroute volgt de oude handelsroute van de Baltische naar de Adriatische Zee, die gebruikt werd om amber te vervoeren.

 

De Amber Trail Greenway verbindt beroemde historische steden met elkaar, onderweg voerend door het mooiste landschap. Vanaf de start in Hongarije (o.a. de Donau-vallei), via de architectonisch interessante grensstreek tussen Hongarije en Slowakije, allerhande verschillende landschappen, voert de route de fietser naar de Karpaten in Noord-Slowakije en Zuid-Polen. In Polen gaat de route verder via Krakow en Warschau naar Gdansk aan de Oostzee.

 

De fietsroute is gedeeltelijk bewegwijzerd, en voert zo veel mogelijk over landelijke weggetjes, fietspaden en lokale B-wegen. Meer informatie over de route, de stand van zaken betreffende de bewegwijzering en de te gebruiken kaarten is te vinden op www.greenways.pl. Een hele goede folder is te downloaden via deze website (Opslaan via 'Options' linksboven, bestand uitpakken en uitvoeren.) In de folder kaartjes, routebeschrijvingen, cultuurhistorie, en andere informatie, in het Engels en het Pools). Algemene informatie over de Amber Trail op de websites greenways.pl en http://www.ambertrail.info.

 

Pomerania Greenway

Deze 870-km-lange fietsroute voert de fietser door de the post-glaciale landschappen van centraal en oost Pomerania in Noord-Polen, langs honderden door het ijs (12000 jaar geleden) in het landschap uitgesleten meren. De Drawskie-, Bytowskie- en Krajenskie-regio's bieden de fietstoerist ontelbaar veel recreatieve mogelijkheden: watersport, natuur, cultuur.

 

Oder River Trail

De Poolse Oder River Trail is een 700 km lang netwerk van fietsroutes langs de Oder, de Duits-Poolse grensrivier. De fietsroute voert door de mooiste landschappen. De charme van deze fietsroute ligt in de combinatie van natuur (de oude rivierbeddingen, waarin complete ecosystemen huizen in het moeras), historische plekjes en mooie vergezichten. De route verbindt een aantal Poolse Nationale Parken, waaronder het Warta-delta Nationaal Park, het Krzesinski Landschapspark, en vele andere natuur- en wildreservaten.

 

Meer informatie over deze groene fietsroutes in Polen vindt u op http://www.greenways.pl/.

 

Krakow - Wenen Greenway

 

Meer informatie over de Greenway van Krakow naar Wenen vindt u hier.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# Martien op t Hof 13-06-2011 22:39
deze zomer wil ik van Berlijn naar Warschau fietsen. De routeplanner geeft als sugestie aan om eerst een deel van de R1 te nemen en vervolgens de Amberroute naar Warschau.
De Amberroute is een van de poolse Greenways.
Tot nu toe kan ik er weinig route/kaartinfo rmatie van vinden. Wie kan mij helpen?[

Admin: Op deze link een uitgebreide brochure over de Amber trail (60mb) in pools en engels, met routebeschrijvi ng, kaartjes, info over de cultuur, geschiedenis etc: http://content.yudu.com/Library/A1p11y/BursztynowySzlakGree/resources/1.htm
(Opslaan via 'Options' links boven)
# Marco Kleijn 12-03-2009 15:25
Fietsreisorgani satie Global Cyclist, Cycling Adventure Travels (www.globalcyclist.com) heeft eind juli 2009 een 10 daagse begeleide fietsvakantie door de provincie Malopolska (o.a. Krakow en Tatra gebergte). Op deze afwisselende route komen vooral de sportieve fietsliefhebber s aan hun trekken, want Malopolska is niet vlak. Naast de sportieve uitdaging blijft ook nog veel tijd over voor de culturele bekoringen van het gebied. Erg leuk hierbij is, dat de Nederlandse reisbegeleider een echte Polen kenner genoemd mag worden en de Poolse taal machtig is.
Meer informatie vindt u hier.10-daagse fietsreis door Zuid oost Polen (www.globalcyclist.com/index.php?option=com_content&view=article&id=181&Itemid=268)
# Natasza Celer 09-10-2008 11:29
We offer superior long/short term accommodations for singles, couples and families, with friendly hospitality at an affordable price, with all the amenities you need to make this the perfect visit in Krakow
# Henk Kusters 09-06-2008 17:45
Beste Fietsvrienden,

We gaan in juli-augustus 2008 de route van Budapest via Krakow naar Wenen fietsen. We zoeken nog info over de hoogteverschill en (dwarspprofiele n) en de aanwezige B&B's en andere plekken waar we kunnen logeren met onbijt. Wie heeft deze info of kan aangeven waar ik die kan vinden? Bij voorbaat bedankt!
Henk Kusters, e-mail: kustersh@planet.nl
of mobiel 0031 6 21232595.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...