DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


De reissector in Zuid-Afrika heeft zich in de afgelopen twee decennia erg ontwikkeld. Liefhebbers van avontuur, cultuur en zonvakanties bezoeken massaal de "Rainbow Nation" voor een exotische vakantie. Fietsvakanties zijn nu daar ook erg in trek, aangezien er per fiets meer van het land beleefd kan worden dan per bus of trein. De wegen zijn in goede staat en onderweg kan met in tenten of in hotels en B&B's overnachten. In het algemeen is Zuid-Afrika goed geschikt voor een uitstekende fietsvakantie,toch zijn er enkele eigenaardigheden waarmee men tijdens een fietsvakantie in Zuid-Afrika rekening moet houden om risico's en onaangename situaties te vermijden. Rondreisvergelijk.nl heeft de belangrijkste tips voor een fietsreis in Zuid-Afrika samengesteld.

 

Veiligheid

 

Helaas is criminaliteit in Zuid-Afrika een dagelijkse realiteit. Terwijl de meeste vakanties zonder incidenten verlopen, is het toch genoodzaakt om voorzichtig te zijn. Door verschillende reisgidsen wordt geadviseerd om er zo min mogelijk als een toerist uit te zien. Dat is natuurlijk een beetje te ver gegrepen. In ieder geval is het verstandig om uw camera in een tas te houden en het er pas uit te halen als u foto's wilt maken. Er wordt ook geadviseerd om townships te vermijden. Fietsen in arme buitenwijken kan extra aandacht lokken en kan tot onaangename situaties leiden.

 

Gezondheid


De meeste regio's van Zuid-Afrika zijn malaria vrij. Echter, als u naar het noorden naar het Kruger National Park fietst, overweeg dan om malaria pillen in te nemen. Als u op advies van een dokter toch geen pillen inneemt, dan is het verstandig om uw lichaam tot op uw enkels en polsen te bedekken. De enige andere serieuze bedreiging voor de gezondheid voor Zuid-Afrika bezoekers is HIV. Meer dan 25 procent van de bevolking is besmet met deze ziekte. Dat betekent dat een goede bescherming ook geadviseerd wordt als er sprake is van seksuele activiteiten.


Eten en drinken


Voor eten en drinken hoeft u zich niet veel zorgen te maken tijdens een fietsvakantie in Zuid-Afrika. Onderweg langs de wegen en ook in grote en kleine steden staan een grote variatie aan restaurants. Het eten is doorgaans prima. U kunt ook bij take-aways en supermarkten warm eten halen, wat weer veel goedkoper is dan eten in restaurants. Als u tevreden bent met de service in een restaurant, dan kunt u tussen de 10 en 15 procent als fooi geven. Aan een barman geeft men in het algemeen twee Rand voor elk drankje.


Kleding


Bij het inpakken is het belangrijk om rekening te houden met de tijd van het jaar en waar u naar toe gaat. In het algemeen is de lente en begin van de zomer de beste periode met prima weer om een fietsvakantie in Zuid-Afrika te ondernemen. Johannesburg is heet van oktober tot en met maart en mild tijdens de rest van het jaar. Kaapstad is ook warm tijdens de Zuid-Afrikaanse zomermaanden, maar kan 's nachts erg winderig en koud zijn. Sommige delen van het land zijn zeer conservatief met betrekking tot zowel de culturele opvattingen en mode. Buiten de stadscentra wordt vrouwen geadviseerd om zich bedekt te kleden om ongewenste aandacht te voorkomen.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...