DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


De Rivers-route, ofwel Eurovelo route nummer 6, is na de North Sea Cycle Route, de tweede fietsroute dwars door Europa die bewegwijzerd en beschreven is. De route voert de fietser van St.-Nazaire aan de Franse westkust via rivierdalen tot aan de Roemeense Zwarte-Zee-kust. Gebruikmakend van bestaande bewegwijzerde en beschreven lokale fietsroutes is er een 4448 km lange route ontstaan, geheel bewegwijzerd. Soms met gloednieuwe fietsbordjes, soms ook door simpelweg een sticker te plakken op al bestaande routebordjes.

 

eurovelo6kaartje 

 

De route voert dwars door Europa langs verschillende rivieren en door meerdere rivierdalen. Van de Loire Vallei, via de Boergondische heuvels, door de Vallei van de Doubs en de Haute Alsace naar de Rijn. Via de Bodensee wordt de Donau bereikt, die vervolgens door Beieren, via Passau, Wenen, Budapest en Belgrado, door de Gorges van de Donau via de Donau Delta, de fietser naar de Roemeense kust begeleidt.

 

De fietsroute kan worden gefietst aan de hand van bepaalde thema's. Op de site www.eurovelo6.org worden er enkele genoemd: Natuur, gastronomie, beroemde personen en kunst en geschiedenis. De route blijft hetzelfde, maar de bezienswaardigheden onderweg krijgen andere accenten. Een combinatie van alle thema's is uiteraard mogelijk, al zal de fietser dan nog meer tijd dienen uit te trekken voor de hele reis.

 

Voor de beschrijving van de route is de fietser aangewezen op verschillende lokale gidsen en kaarten. De route is echter geheel bewegwijzerd, dus met een goede overzichtskaart kom je een heel eind.

 

bestelknopje Fietskaarten voor het Franse gedeelte van deze fietsroute.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...