DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Fietsen op z'n Grieks, Bertus Legebeke


Deze reeks fietsvakantiegidsen van Bertus Legebeke beschrijft aantrekkelijke fietstochten door een prachtig fietsland, Griekenland. Veel bezienswaardigheden, een fascinerend landschap, gastvrije mensen en steeds de zee dichtbij. De gidsjes bevatten kleurenfoto's en kleurenkaartjes. Van de bergachtige ritten wordt een hoogteprofiel gegeven. De boekjes vertellen precies dat wat je moet weten als je in Griekenland wilt gaan fietsen. De reisorganisatie Bike & Hike maakt bij veel van zijn fietsreizen gebruik van deze gidsjes.

 

gids-epirusEpirus

 

Dertig fietstochten door het onbekende achterland van Korfoe. Landschappelijk misschien wel het mooiste stukje Griekenland. Oude boogbruggen in de Zagoria, de Vikoskloof, de Meteorakloosters, het antieke theater van Dodoni.

 

gids20peloponnesosPeleponnesos


Fietsen op het Zuid-Griekse schiereiland met mooie stranden, historische plaatsen (Korinthe, Epidavros, Mykene, Olympia, Mistras), het ruige zuiden (Mani) en onbekend binnenland.

   

Korfoe


Fietseiland bij uitstek, groen en bloemrijk, met een netwerk van smalle binnenwegen door eeuwenoude olijfgaarden voor heerlijke dagtochten (van licht tot vrij pittig) of een grote rondreis.

 

Kreta


Ideaal fietseiland voor de gevorderde fietser. Historische paleizen en imposante bergtrajecten. Van het groene westen met de Samariakloof tot het ruige oosten met de palmen van Vaï.

 

Ionische Eilanden

Eilandje-hoppen in de Egeïsche Zee. Fietsen en varen van het groene en vrij vlakke Zakynthos, via het ruige Kefalonia, het stille Ithaka, het idyllische Lefkas en de kust van de Epirus naar Korfoe.

 

gids20korfoe gids20kreta gids20ionisch202004

 

Lesbos, Chios, Samos

Eilandje-hoppen in de noordelijke Egeïsche Zee. Langs de olijfbomen en het versteende woud van Lesbos, door de mastiekdorpen en langs droomstranden op Chios en over het groene en vriendelijke Samos.

 

Rhodos, Kos, Dodekanisos

Rhodos is een aantrekkelijk fietseiland. Vaak bezienswaardig, soms druk, meestal stil, groen en gastvrij. Kos is vlak, fietsvriendelijk maar klein. Aangename excursies naar andere Dodekanisos-eilanden: Nisiros, Leros, Patmos en Kalymnos.

 

Cyprus

Een afwisselend eiland met stille natuurgbieden, rustieke dorpen, prachtige boomgaarden, mediterrane stranden en levendige steden. Cyprus is een uitgekiend fietseiland, mits je niet tegen enig klimwerk opziet. Van de agrarische kust leiden uitstekende fietswegen tot hoog in het natuurschoon van de bergen. 

 

gids20lesbos gids20rhodos gids20cyprus

 

De gidsjes zijn te koop via de betere reisboekhandel. Voor meer informatie over de auteur, de achtergronden, of georganiseerd fietsen aan de hand van deze fietsroutes: Bike & Hike.nl.  

 

Fietsen in Midden-Griekenland 

Het Griekse 'vasteland' wordt door de gidsjes van Bertus Legebeke nog niet gecoverd. Voor Midden-Griekenland (het gebied van tussen Albanië, Kefalonië en de Egeïsche Zee wordt goed in kaart gebracht door het duitstalige gidsje van Kettler, 'Mittel-Griechenland per Rad'.

 

Fietsen naar Griekenland

Wilt u naar Griekenland toe fietsen, dan kunt u of door Oost-Europese landen als Slovenië en Albanië fietsen, of u kunt oversteken vanuit Italië. Voor een overzicht van de ferries van Italië naar Griekenland (en terug) verwijs ik graag naar de site adjonet.nl.  

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...