DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


De fietsroute naar Santiago de Compostela, ofwel kortweg de Jacobsroute, is dé klassieker onder de lange afstandsfietsroutes In Nederland. Pelgrims uit heel Europa trokken eeuwen achtereen naar de Spaanse stad Santiago de Compostela. Maanden waren zij onderweg op een soms barre tocht. Na al die eeuwen is de belangstelling voor de St. Jacobsroute nog springlevend. Het idee pelgrim te zijn, het trekken naar een nog onbekend doel, spreekt ook de hedendaagse mens aan. De St. Jacobsroute verbindt historische plaatsen, zodat men op eigen kracht kan genieten van de culturele historie en rijk geschakeerde landschappen onderweg.
jacobsrouteDeel 1: Haarlem - Parijs - Tours


De overwegend rustige route voert van Haarlem naar Tours door drie landen en is 860 km lang. Men rijdt langs historische pelgrimswegen, met geregeld interessante alternatieven, zoals de steden Antwerpen, Parijs en Orleans. Doordat de fietsroute door vlakke en lichtglooiende gebieden gaat is deze geschikt voor de gemiddelde vakantiefietser. Al fietsen oefent met voor de enkele heuvelachtige gebieden die komen gaan.

Deel 2: Tours - Oloron-Ste-Marie


Deel 2 van de fietsroute naar Santiago voert langs 650 kilometer historische pelgrimswegen, vanaf Tours tot aan de voet van de Pyreneeén. Door bekende wijnstreken, langs bezienswaardige steden naar hoogtepunten van de romaanse bouwkunst. Het is te gebruiken als middendeel van de totale pelgrimsweg, maar kan als ronde ook zelfstandig een fietsvakantie vullen, mede door de opgenomen alternatieve kustroute, die niet minder historisch is.

Deel 3: Oloron - Santiago de Compostela


Deel 3 van de fietsroute neemt de fietser verder mee de Pyreneeën over, die een goede test blijken voor het Spaanse bergland. Het fietsen in Spanje is anders dan in Frankrijk: de wegen zijn drukker, de temperatuur hoger, en de heuvels talrijker. De route voert van Oloron naar Santiago en weer terug via een noordelijker variant. Totaal is in deze fietsgids 2000 km fietsroute beschreven.

 

Meer informatie over de St Jacobs fietsroute vindt u hier: www.europafietsers.nl. Hele mooie reisverslagen van deze route zijn geschreven door Guus en Nel Schipper: Trappen tot Santiago, Terugkeer naar Santiago, en recentelijker Jacobsschelp op een stuurtas.

 

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# Marco Kleijn 09-08-2013 23:05
Geïnteresseerd in het fietsen van de Sint Jacobsroute met anderen en voorzien van alle overnachtingen en bagagevervoer? Kijk dan eens bij Global Cyclist.

http://www.globalcyclist.nl/bestemmingen/item/fietsen-naar-santiago-de-compostela?category_id=103
# peter v d steeg 24-01-2013 10:24
Hoe krijg ik de route op een garmin edge 800?
het betreft hier de oude st jacobs route,ik wil deze fietsen in mei 2013
# Wouter 23-12-2011 21:43
ideaal. Ik heb van deze fiets retour gebruik gemaakt !

http://www.fiets-vervoer.nl/services.html
# TIKKY 28-11-2011 22:39
Wie wil de Pamplona-Santia godeCompostela met mij meemaken in de periode 20-07 t/m 05-08-2012, ik ga op de AIRNIMAL JOEY vouwfiets(24inch)?
Met cycletours heen en terug ;-) 8)
# De Meyer Philippe 25-08-2011 10:35
In juli 2011naar sdc gefietst .
Sweeman boekje gebruikt.Heel goed. Let wel in Dangé is heden de camping niet uitgebaat. en in Sarria is er wel degelijk een camping.
In Compiegne is het lastig de weg vinden omdat een deel van de route door werkzaamheden niet te volgen is.
# criel fernand 24-08-2010 15:49
volgende 2 hotels kan ik niet aanbevelen:
Dangé-St.Romain, Av de l\'europe 29. Kamers aan straatkant ter hoogte van verkeerslichten langs drukke baan, lawaaierig, 5 euro om 2 fietsen tijdens de nacht onder te brengen in oude schuur
St.Palais, du Midi, place du Forail 11. Hotel gesloten wegens vakancie ondanks formele reservering :cry: [*]null
# Gerald Croes 10-03-2010 17:08
Een mooie persoonlijke prestatie neerzetten én je inzetten voor een goed doel? 4 September 2010 start de Barcelona - Nijmegen Challenge, een via de St Jacobs Route.
# boerstra 24-02-2010 09:52
ik zou graag tweede helft mei een fietstocht maken naar Santiago de Compostella vanuit de Pyrineeën. Kan iemand mij aan nuttige informatie helpen? Dank

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...