DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. Niet alleen Nederland kent zijn systeem van Landelijke Fietsroutes, ook Groot Brittannië en Noord-Ierland zijn goed bedeeld. De fietsersorganisatie Sustrans heeft op de Britse eilanden een fietsroutes-netwerk beschreven dat werkelijk in alle uithoeken van Groot brittannië komt. Totaal ruim 15.000 kilometers aan fietsroutes. Van alle fietsroutes zijn handige kaarten met routebeschrijving en voorzieningen uitgegeven.

 

bestelknopje Alle fietskaarten van Sustrans.

sustrans-fietsroutesC2C Fietsroute
De C2C of Coast to Coast fietsroute is een 224 km lange fietsroute in het noorden van Engeland en 'een van de parels aan de kroon van Sustrans'. De route loopt van de Ierse zee tot aan de Noordzee. De startplaats is naar keuze Whitehaven of Workinton aan de westkust van Cumbria, waarna je fietst tot aan Sunderland of Tynemouth aan de oostkust. Zie ook www.c2c-guide.co.uk en www.cycling-britain.nl.

Coast & Castles Fietsroute
De 320 kilometer lange Coast & Castles Cycle Route verbindt de Forth and Tyne estuaria's en loopt door een gebied met een groot gedeelte van de best bewaarde gebouwen en kastelen van Groot-Brittannië. Beginnend in Newcastle, passeert het de Hadrain's Wall die is uitgeroepen tot wereld erfgoed, alvorens af te buigen langs de onbeschadigde kustlijn en de mooie steden van de Tweed Vallei, om daarna de hoofdstad van Schotland Edinburgh te bereiken. Zie ook www.cycling-britain.nl/C&C


Pennines Fietsroute
600 km lange fietsroute vanuit Derby door het Peak District, door West-Yorkshire en door de Yorkshire Dales naar de Edenvallei. Van hier loopt de route door de Noordelijke Pennines via de Hartside naar het einde van de route in Berwick-upon-Tweed aan de Northumbrische kust. De route is in drie onderdelen of secties opgesplitst (met voor elk deel een individuele routekaart). Zie ook www.cycling-britain.nl/PCW en www.cycle-routes.org/penninecycleway.  

Reivers Fietsroute
De Reivers Cycle Route loopt bijna parallel aan de C2C en eindigt in Whitehaven aan de Ierse Zee. De plaats waar de C2C of de Coast to Coast begint. Omdat de Reivers Route precies andersom loopt en in Tynemouth begint, "de eindplaats van de C2C" wordt het ook wel de return C2C genoemd. De Reivers Route doorkruist het noorden van Engeland en start bij de abdij van Tynemouth, nabij Newcastle aan de Noordzee. De route is een grensroute en loopt grotendeels over het grensgebied tussen Engeland en Schotland. Je fietst hierbij door Northumberland, Noord-Cumbria en zelfs een klein stukje door Schotland. Zie ook  www.cycling-britain.nl/reivers  en www.reivers-guide.co.uk

 

Hoewel bovenstaande fietsroutes verreweg de 'beroemdste' routes in Groot Brittannië zijn, zijn er nog tientallen andere. Meer informatie hierover: www.sustrans.co.uk.

 

Er zijn ook enkele Nederlandstalige fietsgidsen voor routes in Groot-Brittannië verschenen: De Hart van Engeland route, De End to End route en de Columba-route.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# provosst filip 29-01-2009 22:04
Hallo
Mijn naam is Provoost Filip , in juni zou ik met de fiets een c2c rijden in engeland ik zou de camper zetten in tynemouth
maar dan zou mijn fiets naar whitehaven gebracht moeten worden om dan al fietsend naar de camper te komen .
Kan iemand mij raad geven hoe ik dat best zou doen ,
bestaat er een bus die deze route afrijd of een trein waar de fiets op mee kan wie kan mij helpen.
dank
:D :D :D
# Erik Heijn 30-12-2007 10:07
Sustrans kan ook de kaarten voor de route Hull naar Harwich leveren. Eigenlijk zijn de kaarten gemaakt in de tegen over gestelde richting. Beide plaatsen zijn goed bereikbaar via veerverbindinge n met Nederland. De route is goed te doen, ook voor beginners. Het is vaak erg vlak en de hellingen zijn niet lang. Langs de route zijn voldoende Youth Hostels en B&B's en campings. Wel op tijd boeken. Aan de fietstocht zit een stempelkaart verbonden die weer een T-shirt met opdruk oplevert. Het landschap is prachtig, soms wat Hollands.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...