DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


La Loire à Vélo is een bewegwijzerde fietsroute langs de Loire van de Atlantische Oceaan tot aan Nevers, die deels leidt over rustige weggetjes met weinig verkeer en deels bestaat uit fietspaden. De route loopt langs of nooit ver van een van de laatste ongerepte rivier van Europa, de Loire. La Loire à Vélo wordt uiteindelijk bijna 800 km lang!

Een deel van het traject van 'La Loire à Vélo' voert te midden van de Loire-vallei die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is vermeld. U geniet van 280 km bijzonder cultureel landschap tussen Sully-sur-Loire (Loiret) en Chalonnes-sur-Loire (Anjou). Historische steden en dorpen waar tufsteen domineert, kastelen hoog boven de Loire, tuinen en wijngaarden, een bijzondere lichtinval en wonderlijke landschappen. Tussen de verschillende eilanden in de rivier ziet u meeuwen, sternen, bevers en zalmen.
 

Voor deze route is een GPS-track beschikbaar.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# Peter Molog 04-08-2009 21:44
Op http://www.fietsrouteplanner.eu staat:

Wilt u deze route fietsen met behulp van uw GPS? Download dan de GPS-track.

De bijbehorende link is GPStracks.nl en is iets geheel anders. Het heeft iets met auto's van doen.

EDIT: de site gpstrack.nl is inderdaad uit de lucht, de link is verwijderd.
# marcel wingelaar 22-02-2008 20:09
Mooie route , foto`s zie webpage onder mijn fietsen en fietsen in frankrijk.
Heb deze route gereden in 2006
# Willem Stelling 15-02-2008 12:01
Afgelopen jaar hebben wij de fietsroute met familie gereden. Echter niet in z\'n geheel i.v.m. de tijdsduur. Ook was toen nog niet de gehele route bewegwijzerd, maar naar ik vernomen heb zal dit voor dit jaar wel geheel klaar zijn. Zodoende moesten wij een deel van de route zelf uitstippelen om weer op de route terug te komen. Een erg mooie route, waarbij wij onderweg ruimschoots konden kiezen uit mogelijke chambre d\'hotes, soms op mooie locaties, doch soms ook even buiten de route. Wij zijn gefietst van oost naar west, doch hadden veel tegenwind, waarbij meestal de wind uit het westen komt. Aan te raden is dan ook van west naar oost te gaan waarbij de route toch geheel vlak blijft. Wij gingen er vanuit dat stroomafwaarts meer van \"de bult\" af zou gaan. Dit was dus niet het geval. EEN AANRADER!.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...