DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Onbegrensd fietsen naar Parijs en terug - Paul Benjaminse


"Parijs is wel niet zo ver...maar de weg is wel mooi", aldus Paul Benjaminse. In de fietsgids 'onbegrensd fietsen naar Parijs... en terug' neemt Benjaminse u mee over de mooiste fietswegen door afwisselende landschappen en met zo min mogelijk auto's helemaal tot in het hart van Parijs. De afstand van Leuven naar Parijs is ongeveer 420 kilometer. Van Maastricht naar Parijs is het ongeveer 490 kilometer.

onbegrends-fietsen-parijsMeer dan 150 kilometer van deze fietsroute bestaat uit autovrije (fiets-)paden, zoals van Hoegaarden tot Mariembourg over de RAVel2 en van Aubel tot bijna aan Luik en door het dal van de Ourthe naar Hamoir. Ook in Frankrijk maakt deze route dankbaar gebruik van autovrije wegen en fietspaden zoals door de bossen van Compiegne. Tenslotte voert deze route u volledig autovrij Parijs in over een fietspad dat aan de oostrand van de metropool begint en u vrijwel tot aan de voet van de Bastille brengt.

De route sluit in Leuven en Maastricht naadloos aan op de fietsroutes uit 'De wegen naar het Zuiden, deel 0' (wegen naar het zuiden deel 0). Bovendien kan men ook in Eindhoven beginnen aan een route van de ene Lichtstad naar de andere. De gids bestaat uit 28 detailkaarten en enkele stadsplattegronden. De hoogteprofielen en reliefweergave maken het de fietser mogelijk de eigen etappes goed in te schatten. Alle routeaanwijzingen zijn ook in de kaartbladen verwerkt. Daarnaast ie er uiteraard een volledige beschrijving van hotels, campings en eventuele gites op dit traject. De route is ook omgekeerd (dus van Parijs naar Nederland) prima te doen.

 

Meer informatie over deze fietsroute is te vinden op de site www.cyclingeurope.nl.

 

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.

 

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Reacties   

# Josien van Baare 06-08-2014 15:44
Met de kinderen (11 - 13- 15) gefietst van Eindhoven naar Parijs. Een supervakantie! Duidelijk routeboekje, mooie fietswegen. Soms even zoeken naar winkeltjes onderweg, in de zomervakantie is er veel gesloten in de kleine dorpjes. Dus steeds voldoende meenemen. De tocht is echt een aanrader!!
# Juffie gelukkig 12-08-2012 12:03
Als je de fietsroute van Eindhoven naar Parijs of andersom fietst, kom je halverwege etappe 6 (de route naar/van Mariembourg in Belgie) door Dagny-Lambercy.

Wil je daar iets eten/drinken/ka mperen, dan kan dat. Net voordat je het dorp weer uit bent, vlakbij de weg naar Vigneux Hoquet, tegenover de silo.
Welkom bij Cafe Dagny :-)
# Doris 09-05-2011 11:07
Ik wil bekijken of een fietstocht van Eindhoven naar Parijs een haalbare tocht is voor mij en mijn 11 jarige zoon. Heeft iemand een tip voor een leuke niet al te lange tocht.
# Sasja 21-03-2011 20:41
Hallo, ik wil eind Juni naar Guipy in frankrijk fietsen dat is vlakbij Corbigny...ik heb nog nooit een lange afstand fietstocht gedaan..heeft er iemand een tip qua mooie bijna autovrije route?? alle tips zijn trouwens welkom ; ))
# Jasper de Weerdt 16-05-2010 20:59
Zoals in bovenstaand verhaal naar voren komt is deze route meer dan de moeite waard! Het boekje van Benjaminse is duidelijke en compleet. De overnachtingen zijn goed verdeeld langs de route en niet duur. Ideaal voor een korte vakantie!

Op mijn website staat een uitgebreid verslag inclusief foto's voor de nieuwsgierige lezer!Rat in de Keuken (www.jasper-digitaal.nl/Verhalen/parijs.php)

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...